Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Elektriciteitsverbruik op de HR in 2011

Gepubliceerd: 21 February 2012 • Leestijd: 0 minuten en 49 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Hogeschool Rotterdam is het nieuwe jaar goed begonnen door voortaan zowel elektriciteit als gas groen in te kopen. De contracten liepen eind 2011 af, en dit was een uitgelezen kans om volledig over te stappen op groene stroom.

Ook wist de HR – goed voor een energierekening van drie miljoen euro per jaar – een lagere prijs te bedingen door samen met een aantal andere hogescholen energie in te kopen. Een mooi resultaat, zowel voor de reductie van CO2-uitstoot als voor de portemonnee, maar tegelijkertijd blijft het energieverbruik per student stijgen, stelt duurzaamheidsmanager Toon de Jong vast. ‘Dat zit ‘m vooral in het snel groeiende aantal gebouwen van de hogeschool en het verbeteren van de klimaatbeheersing.’

Verschillen verklaard
En hoe verklaart hij het enorme verschil tussen de Kralingse Zoom en RDM Campus (Innovation Dock)? ‘RDM Campus is een grote locatie, maar heeft weinig studenten, namelijk 473. Op de Kralingse Zoom lopen 7748 studenten rond. Het gebouw gebruikt per definitie energie, voor licht, verwarming of airco, ongeacht hoeveel of weinig mensen van een ruimte gebruikmaken. Als daar meer studenten van profiteren, daalt dus ook het aantal kWh per student.’ En zo is alles verklaarbaar. ‘Op Museumpark doen we het minder goed, vanwege de serverruimte en het feit dat de klimaatinstallatie verouderd is. Wijnhaven 107 scoort slecht voor elektra vanwege stoombevochtiging in de ventilatie. Maar ja, op een ander level zorgt het voor een beter werkklimaat binnen het gebouw. En dat telt ook zwaar.’

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top