Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HR wil catering inruilen voor plaatselijke horeca

Gepubliceerd: 8 October 2012 • Leestijd: 1 minuten en 50 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Plaatselijke horecabedrijven krijgen een plek op de locaties van de Hogeschool Rotterdam. Op de nieuwe locaties Wijnhaven 99 en Rochussenstraat wordt daar nu al mee geëxperimenteerd.

Binnen een jaar lopen de contracten af die de HR heeft met cateraar Compass (die Avenance heeft overgenomen). De hogeschool wil het contract niet verlengen en evenmin in zee met een concurrerende cateraar. ‘We kiezen voor lokale ondernemers die het aanbod hebben toegesneden op de vraag, en niet centraal inkopen’, vertelt Anneli van der Reijden, directeur van de facilitaire dienst. ‘Dus geen cateraars meer, tenzij ze hun zaak op een horeca-manier kunnen vormgeven.’

Leerwerkbedrijf
Per 1 januari aanstaande sluiten de Compass-vestigingen op Academieplein, Pieter de Hoochweg en RDM Campus, en daar komen dus waarschijnlijk horecavestigingen voor terug. Datzelfde geldt voor Museumpark, maar dan in september 2013. Op locatie Kralingse Zoom wordt de horeca, ook met ingang van september 2013, mogelijk geëxploiteerd door een leerwerkbedrijf.

Verse soep
Op de eerste verdieping van locatie Rochussenstraat zit al sinds afgelopen september Food at Work, een lokale horecazaak. Veel versproducten, veel biologisch en ook wat duurdere broodjes. Het ziet er echt anders uit dan de bedrijfsrestaurants op de andere hogeschoollocaties. ‘Alle soepen zijn ’s ochtends vers gemaakt en we kopen onze producten lokaal in’, vertelt bedrijfsleider Rachid Kadrouch over zijn zaak. ‘Maar de student wil ook gewoon snacken. Dat kan bij ons, maar dan verkopen we bijvoorbeeld wel goede kroketten zoals Van Dobben.’ De horecagelegenheid is tevreden over de klandizie, al moet het nog wel beter. Kadrouch: ‘Natuurlijk kijkt de student naar z’n budget, maar ik denk dat we ze beter moeten uitleggen dat alles bij ons vers is.’

Dure broodjes
De meningen over Food at Work zijn verdeeld, blijkt uit een kleine rondgang op Rochussenstraat. ‘Heel verzorgd, erg lekker’, reageert een student. ‘Je hebt weinig keus en veel broodjes zijn best wel duur’, aldus enkele andere studenten. Overigens verwacht de HR van de uitbater wel dat basisproducten als een boterham, een plakje kaas en bekertje melk voor een laag bedrag worden aangeboden, en dat doet Food at Work ook. Van der Reijden: ‘Maar feitelijk wil je niets tegen een ondernemer zeggen. Als de verkoopprijzen te hoog liggen, prijzen ze zichzelf uit de markt. En het blijkt ook dat de aanbieders op Rochussenstraat en Wijnhaven 99 leuke aanbiedingen hebben.’

Versbeleving
Compass vindt de overstap naar horeca ‘erg jammer’, laat rayonmanager Alwin Cost desgevraagd weten. ‘Maar we gaan nog wel bekijken welke mogelijkheden er zijn. Wij hadden de afgelopen jaren zelf ook meer ondernemend willen zijn, maar het contract bood  die mogelijkheid niet.’ Meer vers en meer biologisch kan dus ook bij Compass, maakt Cost duidelijk. ‘Op locatie Museumpark krijgen we de komende tijd de vrijheid om een aantal producten te introduceren met meer versbeleving’, aldus de rayonmanager die uiteraard hoopt dat de HR alsnog bij Compass blijft.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to HR wil catering inruilen voor plaatselijke horeca

  1. “… producten […] met meer versbeleving” … wait, what? Versbeleving? Wat is dat nou weer? Dat het niet vers is, maar dat de consument het wel als zodanig moet ervaren???
    Alleen al op basis van deze vaagtaal ben ik voorstander van lokale horeca. Kom maar op met die Van Dobben-kroketten!

  2. Marco, wat betreft ‘versbeleving’: daar had ik Compass natuurlijk over door moeten vragen, realiseer ik mij achteraf. Maar we gaan het de komende weken wel zien op locatie Museumpark.

    Los daarvan: persoonlijk smaakt mij de ‘gewone’ kroket beter dan de Van Dobben 😉

    Jos van Nierop (redacteur Profielen)

  3. Jos, we zullen het inderdaad ‘beleven’ op Museumpark. Vers of niet vers. ^_^

  4. D’r moeten gewoon wat broodjes enzovoort te koop zijn voor een ok prijsje, euro’tje ofzo voor een pistotje gezond, al dat geleuter over beleving betekent alleen maar dat je als student krom moet liggen als je een keer iets bij de catering wilt halen…

  5. Leuk al dat biologisch eten, maar geef mij maar wat minder biologisch en een heel stuk goedkoper. Zelf heb ik les op Wijnhaven 99, en de prijzen die daar worden gerekend zijn absurd. In theorie is in espresso bar heel leuk, maar als je het mij vraagt is het gewoonweg te duur en puur overkill.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top