Meelopen met… RSG’er Ferdi Douma
Gepubliceerd: 7 May 2012 • Leestijd: 1 minuten en 45 seconden • Overig Dit artikel is meer dan een jaar oud.Soep met bier en gefrituurde appel met bier. Samen met Ferdi Douma (23), tweedejaars commerciële economie en eerstejaars RSG (Rotterdamsch Studenten Gezelschap), volgt Profielen een workshop koken in de sociëteit van RSG, Asker V.
16.00 uur
Het eerste wat je ziet als je de sociëteit binnenkomt, is de dansvloer. Net als het gebouw, heeft ook deze ruimte een naam uit de Noorse mythologie. Waar Asker staat voor de eerste mens, is de Thor-ruimte vernoemd naar de god van de donder. Waarom weet Ferdi niet: ‘Het is altijd al zo geweest.’ De vloer onder zijn schoenen plakt van het bier dat er de vorige avond overheen is gegaan. Hij blijft staan en raapt twintig eurocent op. ‘Er worden geen fooien geaccepteerd, omdat iedereen vrijwillig werkt.’ Het muntje moet het ontgelden en vliegt door de ruimte. Ferdi: ‘Dat doen de mensen achter de bar ermee, want we willen niet aan elkaar verdienen.’
16.30 uur
‘Ik ben lid van de acquisitiecommissie.’ Ferdi ploft neer op een van de gehavende banken in de relaxruimte. ‘Dat is de schakel tussen RSG en het bedrijfsleven.’ Zo heeft adviesbureau Capgemini onlangs een inhouse-dag georganiseerd. Tien RSG’ers kregen een workshop elevatorpitchen (presentatie van een idee in de tijd waarin een lift van de onderste naar de bovenste verdieping gaat, red.). ‘Maar we halen ook geld voor de vereniging binnen door, in samenwerking met bedrijven, trainingen en activiteiten te organiseren.’
16.45 uur
Eenmaal in de keuken snijdt Ferdi een grote berg prei in kleine stukken. ‘Dat is voor de jachtschotel.’ Als voorgerecht krijgen de studenten vanavond een Erdinger Weisbier-Suppe, een witte soep met spekjes en vooral veel witbier. Het toetje bestaat uit een gefrituurde geschilde appel, gevuld met in bier geweekte rozijnen. De kookworkshop wordt gegeven door Mira van Leeuwen, vijfdejaars RSG. ‘Roer maar even door het vlees’, zegt ze tegen een handvol belangstellenden.
17.10 uur
‘De locatie van het pand aan het Haringvliet is echt ideaal. Het zit tussen twee kantoren in en door afspraken met de buurt kunnen we hier ’s avonds mooie feestje organiseren. En met de 550 leden die we hebben, gebeurt dat weleens’, aldus Ferdi.
19.00 uur
Als het voorgerecht geserveerd wordt, stort een hongerige menigte van zo’n dertig man zich op de soep. Net als het hoofd- en nagerecht valt die in de smaak. Als rond half negen de laatste borden worden leeggeschraapt, is de avond nog niet voorbij. Naast de gezelligheid van de ondertussen groter geworden groep, kunnen de RSG’ers de hele avond nog genieten van speciaal bier in flesjes en, voor de gelegenheid, ook van de tap.
Melissa Smink
Het RSG organiseert onder andere de festivals Cinemagie (film) en Jukebox (muziek). Meer informatie over de vereniging, haar commissies en speciale avonden kun je vinden op www.hetrsg.nl.
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Aanbevolen door de redactie
Docenten starten petitie: HR moet zich uitspreken tegen schending mensenrechten in Gaza
Vervroegde renovatie Museumpark gaat zorgen voor ingrijpend verhuiscircus
Ondernemende Ad-student Joyce start op HR pilot met gratis menstruatieproducten
Back to Top