Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Meelopen met… RSG’er Ferdi Douma

Gepubliceerd: 7 May 2012 • Leestijd: 1 minuten en 45 seconden • Overig Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Soep met bier en gefrituurde appel met bier. Samen met Ferdi Douma (23), tweedejaars commerciële economie en eerstejaars RSG (Rotterdamsch Studenten Gezelschap), volgt Profielen een workshop koken in de sociëteit van RSG, Asker V.

16.00  uur
Het eerste wat je ziet als je de sociëteit binnenkomt, is de dansvloer. Net als het gebouw, heeft ook deze ruimte een naam uit de Noorse mythologie. Waar Asker staat voor de eerste mens, is de Thor-ruim­te vernoemd naar de god van de donder. Waarom weet Ferdi niet: ‘Het is altijd al zo geweest.’ De vloer onder zijn schoenen plakt van het bier dat er de vorige avond overheen is gegaan. Hij blijft staan en raapt twintig eurocent op. ‘Er worden geen fooien geaccepteerd, omdat iedereen vrijwillig werkt.’ Het muntje moet het ontgelden en vliegt door de ruimte. Ferdi: ‘Dat doen de mensen achter de bar ermee, want we willen niet aan elkaar verdienen.’

16.30 uur
‘Ik ben lid van de acquisitiecommissie.’ Ferdi ploft neer op een van de gehavende banken in de relaxruimte. ‘Dat is de schakel tussen RSG en het bedrijfsleven.’ Zo heeft adviesbureau Capgemini onlangs een inhouse-dag georganiseerd. Tien RSG’ers kregen een workshop elevatorpitchen (presentatie van een idee in de tijd waarin een lift van de onderste naar de bovenste verdieping gaat, red.). ‘Maar we halen ook geld voor de vereniging binnen door, in samenwerking met bedrijven, trainingen en activiteiten te organiseren.’

16.45 uur
Eenmaal in de keuken snijdt Ferdi een grote berg prei in kleine stukken. ‘Dat is voor de jachtschotel.’ Als voorgerecht krijgen de studenten vanavond een Erdinger Weisbier-Suppe, een witte soep met spekjes en vooral veel witbier. Het toetje bestaat uit een gefri­tuurde geschilde appel, gevuld met in bier geweekte rozijnen. De kookworkshop wordt gegeven door Mira van Leeuwen, vijfdejaars RSG. ‘Roer maar even door het vlees’, zegt ze tegen een handvol belangstellenden.

17.10 uur
‘De locatie van het pand aan het Haringvliet is echt ideaal. Het zit tussen twee kantoren in en door afspraken met de buurt kunnen we hier ’s avonds mooie feestje organiseren. En met de 550 leden die we hebben, gebeurt dat weleens’, aldus Ferdi.

19.00 uur
Als het voorgerecht geserveerd wordt, stort een hongerige menigte van zo’n dertig man zich op de soep. Net als het hoofd- en nagerecht valt die in de smaak. Als rond half negen de laatste borden worden leeggeschraapt, is de avond nog niet voorbij. Naast de gezelligheid van de ondertussen groter geworden groep, kunnen de RSG’ers de hele avond nog genieten van speciaal bier in flesjes en, voor de gelegenheid, ook van de tap.

Melissa Smink

Het RSG organiseert onder andere de festivals Cinemagie (film) en Jukebox (muziek). Meer informatie over de vereniging, haar commissies en speciale avonden kun je vinden op www.hetrsg.nl.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top