Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studenten willen stilteruimte en pingpongtafels

Gepubliceerd: 11 June 2012 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Op de hogeschoollocaties moeten meer plekken komen waar studenten in stilte kunnen leren. Ook een groter aantal 'ontspanningsmogelijkheden', zoals tafeltennistafels, is gewenst. Vindt de studentengeleding van de medezeggenschapsraad (sgmr). Collegebestuurder Gerard van Drielen ziet mogelijkheden.

'Op verschillende locaties van de hogeschool zijn er open leercentra waar je in groepen aan opdrachten kunt werken, maar soms wil je ook in stilte kunnen leren', aldus sgmr-lid Yentl van Heest tijdens de overlegvergadering van vanmiddag. 'Wij willen graag zulke ruimtes en ook dat de stilte dan wordt gehandhaafd.'

Een probleem

Van Drielen noemt het 'een terecht punt'. De collegebestuurder: 'Op de tweede verdieping van locatie Museumpark komt een, door de mediatheek gerunde, ruimte waar studenten kunnen werken. Dat is  bedoeld voor groepjes; een absolute stilteruimte is wel een probleem.' Op de locatie Academieplein komt daar wellicht plek voor, op de andere locaties is datlastiger te realiseren. 'We moeten onderzoeken wat er op de verschillende locaties mogelijk is. Ik ga kijken of ik iets met de facilitaire dienst kan regelen', aldus Van Drielen.

Weg van de stress

Ook de vraag van de sgmr naar meer ontspanningsmogelijkheden gaat Van Drielen met de facilitaire dienst bespreken. In dat overleg krijgen de sgmr-leden een rol. Als voorbeeld wijzen ze op de tafeltennistafel in het Atrium op locatie Museumpark, waar veel gebruik van wordt gemaakt maar die op het moment van schrijven (even?) afwezig is. Havva Seyma Mustu: 'Het is belangrijk om naast het studeren ook aan sport en spel te doen, even weg van de stress.'

Jos van Nierop
Foto: Lec / Flickr

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top