Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HR-scores uit de Elsevier

Gepubliceerd: 25 September 2013 • Leestijd: 0 minuten en 41 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Duits, elektrotechniek en aardrijkskunde zijn de drie beste opleidingen van de HR, volgens Elsevier. Vandaag kwam de Elsevier bijlage over hoger onderwijs uit. In Rotterdam is scheepsbouwkunde hekkensluiter.

De Hogeschool Rotterdam eindigde als vijfde van de zeven grote hogescholen. Van de 63 onderzochte opleidingen beoordeelden studenten er 14 positief, 29 gemiddeld en 20 negatief.

Hieronder staat de complete lijst met opleidingen van de HR op volgorde van score.

Elsevier en onderzoeksbureau ResearchNed selecteerden 35 vragen uit zes categorieën uit de Nationale Studentenenquête (NSE). Hoe tevreden zijn de (voltijd) studenten over de inrichting van hun opleiding, over de docenten, over de toetsing en over de faciliteiten? Hoe tevreden zijn ze over het onderwijs en over de organisatie en communicatie? De (hieronder en in de Elsevier) gepresenteerde eindscore is een gemiddelde van deze zes categorieën waar studenten hun oordeel over gaven. Het geeft per opleiding het gemiddelde percentage tevreden of zeer tevreden studenten weer.

 

Eindscore en ranking van de opleidingen van de Hogeschool Rotterdam in de Elsevier hoger onderwijsbijlage

Een + of achter de totaalscore betekent dat de opleiding significant boven of onder het gemiddelde scoort. Een * achter de ranking betekent een gedeelde score met een andere opleiding.
In de Elsevier is ook per opleiding informatie te vinden over het aantal lesuren, de toelating, het studierendement en de studentenpopulatie.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

8 Responses to HR-scores uit de Elsevier

  1. BE scoort dus 42.
    Ik betaal me dus blauw aan een opleiding die een dikke onvoldoende scoort….

  2. Jeetje.
    Maatschappelijk werk en dienstverlening scoort echt bizar slecht.. laat ik nou net deze opleiding volgen..

  3. @ playstationfanboy. In de NSE komt BE niet goed naar voren. Dit is de mening van onze eigen studenten en ik weet dat andere Hogescholen studenten verzoeken positief te stemmen zodat zij beter uit de enquete komen.

    Wel weet ik dat afgelopen jaar twee teams van bedrijfseconomie zijn geëindigd in de top 5 (1e en 4e bij de Finanancial Talent Award. Aan deze competitie deden 34 teams mee van Hogescholen uit België en Nederland. De jury bestond uit gerenomeerde mensen uit het bedrijfsleven.

    Misschien zijn wij in Rotterdam te kritisch.

  4. Tja, logisch dat veel opleidingen van CMI onderaan bungelen als men de categorie faciliteiten meeneemt. De nieuwe locatie was toen een ramp, maar is nu zo veel beter (Apple computers, meer ruimte om te studeren etc.). Ik ben benieuwd hoe de score volgend jaar is..

  5. Nee, studenten op BE zijn niet te kritisch, jullie zijn gewoon te onprofessioneel, weinig betrokken en totaal niet uit op het onderwijzen van nieuwe zaken. Naar de kritische houding wordt ook niet geluisterd: bijvoorbeeld, mevr. de V. die iedere les zegt dat iedereen op tijd moet komen, maar vervolgens zelf wel ALTIJD te laat komt of niet eens komt opdagen. Na dit 4 jaar geleden te hebben aangekaart (zoals eigenlijk iedereen), werkt de dame in kwestie nog steeds op de HRO.

    Ook dit jaar zie je weer dat de zaken die vorig jaar misliepen, worden herhaald door mismanagement en bovenal een vrouw in de directie.

  6. Ik weet niet wat voor een wereldbeeld jij hebt, maar als je dergelijk handelen reden vindt voor ontslag, ben je volgens mij vanaf je twaalfde op hetzelfde niveau blijven hangen.. Word eens volwassen. Pannenkoek.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top