Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan… eet hamburgers

Gepubliceerd: 4 September 2013 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Jonathan van Noord ging voor Profielen op zoek naar de lekkerste hamburger van Rotterdam.

Jonathan eet hamburgers

Heeft de typisch Amerikaanse hamburger iets te maken met de Duitse stad Hamburg? Jazeker. Duitse zeelieden brachten voor het eerst tartaarvlees uit Rusland naar de havenstad. Emigranten uit Hamburg introduceerden de ronde schijf in de Verenigde Staten waar het al snel de naam hamburger beefsteak kreeg. Doe het tussen een broodje en ’s werelds bekendste snack is geboren. Niet vreemd dus dat Rotterdams nieuwste hamburgerrestaurant met trots de naam Hamburg draagt. Geglazuurde witte tegeltjes aan de muur en een ouderwetse weegschaal op een groot houten hakblok. Het is net alsof je in een oude slagerij bent beland, totdat je uit het raam kijkt en je de terrasjes van de Witte de Withstraat ziet.

Bij Hamburg eet je, zoals ze het zelf zeggen ‘echte burgers met verse ingrediënten en eerlijk vlees. Geen geur-, kleur- en smaakstoffen en geen vlees uit de bio-industrie.’ Mijn oog valt bij het openen van de kaart op het pronkstuk van het menu. De Hamburg. Een burger van 270 gram Black Angus rund met sla, tomaat, rode ui, augurk, cheddar, gruyère, pancetta en echte Hamburgsaus. Het rundvlees van deze burger is afkomstig van de duurzame Anna Paula Ranch in Uruguay. Mijn compagnon bestelt de lamsburger waarop de vriendelijke ober de gorgonzola topping adviseert. Het lamsvlees is immers geglaceerd  met appelstroop wat perfect matcht met het scherpe van de Italiaanse blauwe kaas. Nadat wij ons nummertje hebben gekregen, lopen we met onze burgers nog geen tien minuten later van de grill terug naar ons tafeltje.

De goudbruine, huisgemaakte frietjes zijn een welkome afwisseling bij dit gegrilde geweld. Want na de eerste hap moet je genoegen nemen met het feit dat dit geen charmant etentje gaat worden. De saus loopt langs je mondhoeken en je kunt niet anders dan je vingers schaamteloos aflikken. Wat is dit een heerlijke burger.

* De Hamburg kost €12,90 HAMBURG, Witte de Withstraat 94B, Rotterdam
* Toch liever een ruimer assortiment aan vegetarisch? Burgertrut aan de Meent is het juiste adres.  Burgertrut, Meent 129, Rotterdam
* Nog steeds trek? Probeer dan eens de Bad Maddafakka van BAR.  BAR, Schiekade 201, Rotterdam

Jonathan van Noord

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Jonathan… eet hamburgers

  1. Ik kom zeer regelmatig bij Hamburg en kan het niet anders dan aanbevelen. Best burgers in town!

  2. Hamburg is toch wel een supernaam vergelijken met die rare namen; Burgertrut en de Bad Maddafakka-burger van BAR……

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top