Op dat parkeerdek…
Gepubliceerd: 12 July 2013 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Wat doe jij nou? Dit artikel is meer dan een jaar oud.Even bijpraten, een activiteit bezoeken of bezig met een project. Profielen loopt door de locaties van de HR en vraagt wat studenten, docenten en anderen aan het doen zijn.
Op het open parkeerdek op locatie Rochussenstraat staan kleurige stoeltjes en een barretje met fruit en sapjes. Publiek is er niet, constateert uitbater Jan van den Berg van Food@Work, terwijl hij naar de bewolkte lucht kijkt en de kussentjes van de stoelen maar weer weghaalt.
Wat is dit?
‘Iemand van de hogeschool heeft geopperd om hier tijdelijk een terras in te richten. Voor de zomerperiode als er niet al te veel auto’s staan. Het is een proef tot begin september, van 11.45 tot 13.45 uur zijn we open en hebben we een klein assortiment, met fruit en sapjes.’
Maar er is niemand…
‘We zijn voor de derde dag open. De eerste twee dagen was het mooi weer, en toen heeft het ook lekker vol gezeten. Het weer moet dus gewoon meezitten. Als het regent, gaan we gewoon weg, maar we blijven het proberen.’
Moeten de mensen wat kopen als ze hier willen zitten?
‘Nee hoor. Net als in de kantine waar we zitten, mogen mensen hier ook gewoon hun eigen brood opeten.’
Als je nooit in de parkeergarage komt, is deze plek trouwens niet zo makkelijk te vinden…
‘Nee, het staat misschien nog niet zo goed aangegeven. Maar mensen kijken ook niet altijd even goed.’
Na het gesprekje met Jan van den Berg komen er ‘toch’ enkele hogeschoolmedewerkers het terras op. Met de lunch die ze van thuis of uit het restaurant hebben meegenomen. Positief, vinden ze het, de komst van het terras. ‘Ik zat eerder op locatie Museumpark waar je wél de gelegenheid hebt om buiten te eten, dat misten hier we nu’, aldus een van de medewerkers. ‘Hopelijk kan het terras ook na de zomer open blijven.’
Jos van Nierop
Wat een goed idee. Alleen de plek is wat treurig..