Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 mei 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan eet… in de Fenix Food Factory (en in de Markthal)

Gepubliceerd: 25 November 2014 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Column

Rotterdam staat sinds kort op menig must see-lijstje en dat komt lang niet alleen door de architectuur. Ook culinair heeft Rotterdam steeds meer te bieden, met dank aan deze twee nieuwe hotspots.

Jonathan Fenix Food Factory

Markthal Rotterdam
Als je in de stad bent, kun je niet meer om de Markthal heen. Het ontwerp van architect Winy Maas is niet alleen een ontzettende blikvanger, maar ook een magneet voor horden toeristen. Van buiten is ‘ie schitterend, maar hoe is het binnen?
Eigenlijk ontzettend Rotterdams. Van de verse vis van Schmidt, appeltaart van Dudok, de Turkse keuken van Obba tot een Aziatische toko. Dus zowel de Hillegersberger als de Chinees van de Kruiskade komt in de Markthal aan zijn trekken. Voor de gemiddelde student is het misschien even slikken, want je betaalt al gauw een ‘marktconforme prijs’, maar pluspunten voor de kleine barretjes. Daardoor kun je bij ieder zaakje wel een hapje proeven en een glaasje drinken. Nu maar wachten tot die toeristen een keer weg zijn.
Markthal Rotterdam, Ds. Jan Scharpstraat 298,
www.markthalrotterdam.nl

Fenix Food Factory
Met de Fenix Food Factory is het rauwe Rotterdam-Zuid een pareltje rijker. In de loods op het schiereiland Katendrecht vind je geen grote ketens want alles is lokaal. Hier kun je namelijk terecht voor echte Rotterdamse kost.
Zo heb je er de Kaapse Brouwers met hun eigen bier, Firma Bijten met zelfgemaakte paté, kaasmakerij Booij en de koffie wordt onder je neus gebrand door Stielman. Maar daar blijft het niet bij. Je kunt er ook terecht voor streetfood uit wisselende foodtrucks. Het aanbod verschilt per week, van versgebakken pizza’s tot een sateetje van de grill. Ook is er iedere derde zaterdag van de maand een extra grote markt. In de zomer op het terras en ’s winters lekker warm binnen.
Fenix Food Factory, Veerlaan 19D,
www.fenixfoodfactory.nl

Al met al mag Rotterdam in zijn handjes knijpen met zulke culinaire trekpleisters. Beide plekken zijn door en door Rotterdams. Met de Markthal als mooi visitekaartje voor de stad. Laten we de Fenix Food Factory dan maar niet te veel doorvertellen…

Tekst: Jonathan van Noord
Fotografie: Joshua Bakarbessy

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Jonathan eet… in de Fenix Food Factory (en in de Markthal)

  1. Het beschilderde plafond van de Markthal is prachtig maar voor de rest ik vooral het gevoel alsof ik over de huishoudbeurs loop of de Femina. Absoluut geen marktgevoel in ieder geval. De grootsheid van de prachtige hal wordt teniet gedaan door al die malle stands met daken, geen grote markt met stallen met uitgestalde waren. Heel jammer.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Recente artikelen

Back to Top