Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Rechter: studenten mogen vertrouwen op mail docent

Gepubliceerd: 19 September 2014 • Leestijd: 0 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een student bedrijfseconomie heeft een rechtszaak gewonnen van de Hogeschool van Amsterdam. Zijn docent had hem een verkeerd cijfer gemaild. Het negatieve bsa dat hij kreeg was onterecht.

email-150497_640De eerstejaars dacht dat hij met de hakken over de sloot zijn eerste jaar was doorgekomen. Zijn docent had hem gemaild dat hij de herkansing van het vak commerciële economie had gehaald. Maar in augustus 2013 kreeg hij de schrik van zijn leven: hij ontving toch een negatief bindend studieadvies en moest de opleiding verlaten.

Het cijfer dat de docent had gemaild bleek niet te kloppen. De docent had nog een poging gedaan zijn fout te herstellen, maar adresseerde een tweede e-mail met het juiste cijfer verkeerd. Tegen de tijd dat de student erachter kwam dat hij in zijn eerste jaar slechts 47 studiepunten had gehaald in plaats van de benodigde vijftig, waren alle herkansingen al geweest.

Dus vroeg de student om een extra mogelijkheid. Dat verzoek werd door de opleiding afgewezen: het juiste cijfer stond namelijk in het administratieve systeem SIS, dus de student had kunnen weten dat zijn docent een fout had gemaakt. Eigen schuld dus. De eerstejaars ging in beroep bij de hogeschool, maar die hield voet bij stuk.

De rechter van het college van beroep voor het hoger onderwijs (cbho) veegt nu de vloer aan met die beslissing. Studenten mogen ervan uitgaan dat docenten de juiste cijfers mailen, aldus de rechter. Ze hoeven niet elke keer weer te controleren of alles klopt.

HOP, Petra Vissers

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top