Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studieboeken (ver)huren via de mediatheek

Gepubliceerd: 15 January 2014 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wil je een studieboek niet kopen, en is-ie ook niet meer bij de mediatheek te krijgen? Voortaan kun je ook boeken huren. Van andere studenten, en via de mediatheek.

Studieboeken - foto Elger van der Wel FlickrDe mediatheek van de Hogeschool Rotterdam is daarvoor in zee gegaan met www.studieboekendelen.nl. Deze site is afgelopen jaar opgezet en is een intermediair tussen huurders en verhuurders van studieboeken, in beide gevallen meestal studenten. Als eigenaar van het boek kun je wat bijverdienen en als huurder hoef je voor het gebruik niet de volle mep te betalen.

Hogeschool Rotterdam als eerste
Studieboekendelen.nl klopte afgelopen jaar aan bij de HR en daar is nu een samenwerking met de mediatheek uit voortgekomen. De site is landelijk actief maar de Hogeschool Rotterdam is de eerste onderwijsinstelling die het huren en verhuren van studieboeken in haar aanbod heeft opgenomen. Als een boek bij de mediatheek niet (meer) te leen is, of je hebt als student geen zin steeds weer de uitleentermijn te verlengen, kun je in het reserveringssysteem van de mediatheek ook kijken of het boek bij Studieboekendelen.nl te huur is.

Grotere mediatheek-collectie
‘Wij willen hiermee studenten een extra mogelijkheid bieden om goedkoop aan verplichte literatuur te komen’, verklaart Marie-José Lampe van de mediatheek. ‘Door toevoeging van de mediatheektitels aan Studieboekendelen.nl is het duidelijk dat er naast het kopen van verplichte literatuur nog twee opties zijn, namelijk lenen en huren. Op haar beurt verwijzen de mediatheken naar Studieboekendelen.nl als studenten misgrijpen omdat alle exemplaren van de mediatheek zijn uitgeleend. Op deze manier vergroten de mediatheken de eigen collectie met de exemplaren van studenten.’

3000 boeken
De verhuurder van een boek bepaalt overigens de huurvoorwaarden, dus aan wie, voor welk bedrag en hoe lang de huurder het boek mag gebruiken. Op dit moment worden  er in Rotterdam zo’n 3000 boeken te huur aangeboden, vertelt Inge Baars Studieboekendelen.nl. ‘En dit aantal groeit elke maand.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top