Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Verlies ov-kaart voor studenten nu minder duur

Gepubliceerd: 6 January 2014 • Leestijd: 0 minuten en 42 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ov-kaart verloren? Voorheen reisden studenten dan dagenlang voor eigen rekening, maar sinds 1 januari kunnen ze tijdelijk met een anonieme chipkaart het openbaar vervoer in.

ov-chipkaart-introDe kosten konden flink oplopen als studenten hun ov-chipkaart kwijtraakten. Het duurde soms twee weken voor studenten een nieuwe chipkaart kregen. In de tussentijd moesten ze het gewone tarief betalen voor hun trein-, bus- en tramritten.

Maar sinds 1 januari is er een andere oplossing. Studenten kunnen een tijdelijk studentenreisrecht op een anonieme chipkaart zetten. Dan kunnen ze vrij snel weer gratis of met korting reizen.

Volgens de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) vragen dagelijks vierhonderd à vijfhonderd studenten een vervangende ov-chipkaart aan. Ze konden hun hogere reiskosten alleen terugkrijgen als de chipkaart buiten hun schuld om was stukgegaan. Wie bijvoorbeeld van zijn portemonnee was beroofd, had pech.

De LSVb is blij dat er eindelijk een regeling voor studenten is gekomen. Voor reguliere klanten was die er al jaren, aldus de LSVb.

Voor vragen over de studenten-ov-chipkaart kunnen studenten in principe terecht op een speciale website, maar daar staat nog tegenstrijdige informatie op. Onder het kopje Verloren, gestolen of defect staat nog de oude regeling, terwijl bij de veelgestelde vragen de nieuwe informatie wordt geboden.

HOP, Bas Belleman

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Verlies ov-kaart voor studenten nu minder duur

  1. Mijn vriend was gisterochtend bij Beurs afgewezen voor een vervangende kaart. Zij vertelde dat studenten niet in aanmerking komen.
    Nadat ik dit bericht las heb ik het hem doorgestuurd en hij heeft via de site een vervangend product aangevraagd. Deze ligt voor hem klaar om af te halen!
    Het eigen personeel is denk ik nog niet helemaal op de hoogte van de nieuwe regeling. Maar bedankt voor jullie reminder ! Dit gaat euro’s besparen 🙂

  2. Gewoon zeggen dat je portomenee is gestolen! binnen 2 dagen en nieuwe!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top