Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Deze minor? Een van de beste halve jaren van mijn studentenleven!

Gepubliceerd: 18 December 2015 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In Cinerama worden filmpjes gedraaid. Het zijn de eindresultaten van een opdracht die studenten van de minor PR Creating Stories moesten maken over Rotterdam-Zuid. ‘Moesten’ is niet het juiste werkwoord, het enthousiasme straalt er bij veel studenten van af.

Flash PR

Groepjes studenten kregen een opdracht van het HR Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) over hun programma’s in Rotterdam Zuid, onder andere over het bekende programma Mentoren op Zuid en over techniekonderwijs.

Goedlopende verhaallijn
Over dat laatste mocht het pr-bureau ‘Flash PR’ (met daarin vier studenten) zich buigen. Het verhaal ‘Techniek is uniek’ over Diana leverde hen een van de twee prijzen op. ‘Een heel mooi verhaal, met een goedlopende verhaallijn’, luidde het juryrapport.

In het filmpje speelt de kleine Diana met blokken en met lichtknopjes. Ook wil ze graag een politieautootje als cadeau maar haar ouders vinden dat ze met meisjesspeelgoed moet spelen. Diana volgt later een technische studie en doceert erover. Het lichtknopje komt terug als ze op het eind het licht van haar kantoor uitdoet. ‘De passie vanuit dat meisje komt heel goed naar buiten’, vindt de jury.

Lekkah!
En dus krijgen de vier blije teamleden een replica-Oscar overhandigd. ‘Lekkah!’, roept Verena op z’n Haags. ‘Ik ben er echt heel blij mee.’

Verena is vierdejaarsstudent communicatie en koos heel bewust voor een creatieve minor. ‘Ik wilde me richten op verhalen, dat je verhalen vertaalt naar beeld. En ik kan zeggen: deze minor is echt heel leuk. ’t Is een van de beste halve jaren van mijn studentenleven.’

Uit Den Bosch
Ook Kaan is zeer te spreken over de minor. Hij studeert in Den Bosch aan de Avans Hogeschool maar wilde per se deze minor aan de HR volgen. ‘Op m’n opleiding cmd heb ik iets over storytelling gehad en dat vond ik erg leuk maar te weinig. Toen ben ik gaan zoeken en kwam ik op deze minor.’ Kaan vindt het interessant om te leren over interviewtechnieken en over hoe je aan de hand van een opdracht een goed verhaal maakt.

Flash PR was het winnende team met het beste verhaal, ‘Spitsuur’ voldeed het beste aan de opdracht van EMI om Mentoren op Zuid in beeld te brengen. De studenten van Spitsuur lieten mentoren (HR-studenten) en mentees (leerlingen van 5 havo) elkaar interviewen. Het leverde grappige gesprekjes op.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top