Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan ontdekt… (nieuwe) terrassen

Gepubliceerd: 12 June 2015 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Aan het begin van dit collegejaar ging Jonathan nazomeren op Rotterdamse terrassen. Nu zoekt hij de zomer op, maar dan wel op nieuwe adressen. Hopelijk vertel je ze niet door…

Jonathan van Noord

In de zon bij Annabel
In de voormalige discotheek Hollywood vind je Annabel. Waar het de gemeente Rotterdam niet lukte om een poppodium te faciliteren, denkt Aziz Yagoub, de eigenaar van Annabel, het wel te kunnen. Het poppodium opent pas in september zijn deuren, maar gelukkig is het terras van Annabel al wel geopend. Grenzend aan het terras van Biergarten heb je bij Annabel gelijk het zomergevoel te pakken door de combinatie van koude bierpullen, versgebakken pizza´s en sfeervolle deuntjes op de achtergrond. Het terras aan de Schiestraat heeft vrijwel de hele dag zon, dus smeer je goed in.

Schiestraat 20
www.facebook.com/annabelnl

Op het Noordereiland bij A La Plancha
Op het Noordereiland voel je je bij het tijdelijke visrestaurant A La Plancha voor even in Spanje. Maar als je om je heen kijkt en de indrukwekkende skyline van de stad ziet, weet je het weer: we zijn gewoon in Rotterdam. Op het landhoofd van de oude Willemsbrug wordt namelijk de hele zomer verse vis van de barbecue bereid. De kaart van A La Plancha is Spaans/Marokkaans, dus denk aan gegrilde zee- en roodbaars, gestoomde makreel, dorade en dat alles gecombineerd met kruidige couscous. De provisorische aankleding van het openluchtrestaurant, met lange tafels en kleine stoeltjes, zorgt voor mediterrane gezelligheid. En dat aan de Maas. Let wel op: bij A La Plancha kun je alleen aanschuiven als de weergoden je goedgezind zijn. Kijk vooraf dus even op de website of ze geopend zijn.

Maaskade 74
www.ala-plancha.nl

Het dak op, bij The Suicide Club
Op het Groot Handelsgebouw staat het meest veelbelovende terras van deze zomer. Een dakterras. En wat voor een. Een wijn-, cocktail- en champagnebar met uitzicht op het Centraal Station en de Delftse Poort. Een buitenbar met dansvloer maken de boel helemaal af. Vanaf juni is The Suicide Club geopend en mijn verwachtingen zijn hooggespannen.

Stationsplein 45
www.facebook.com/TheSuicideClubRotterdam

 

Tekst: Jonathan van Noord
Fotografie: Joshua Bakarbessy

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Jonathan ontdekt… (nieuwe) terrassen

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top