Wat doe jij nou? Met die oude kaas…
Gepubliceerd: 19 November 2015 • Leestijd: 1 minuten en 25 seconden • Wat doe jij nou? Dit artikel is meer dan een jaar oud.Op de eerste verdieping van ‘Droogdok 17’ (RDM Campus) zitten docenten en medewerkers van de Academie van Bouwkunst aan een grote tafel met daarop pindakaas, boter, oude kaas en andere lunch-ingrediënten.
Jullie lunchen gezamenlijk…
Margit: ‘Ja, Alenka heeft net spullen voor de lunch gehaald bij G.J. Koster & dochters.’
Chris: ‘Dat is de supermarkt hier op Heijplaat. Eigenaar Gerrit is 80 jaar, we kennen ‘m goed want hij is ook onze huisbaas.’
Huh…
Chris: ‘Een aantal van onze studenten huurt een kamer bij hem. Die studenten komen bijvoorbeeld uit Zeeland, Zwolle of Eindhoven en overnachten van donderdag op vrijdag op Heijplaat (de colleges van de Academie van Bouwkunst worden donderdagavond en vrijdag overdag gegeven, red.).’
Terug naar de lunch. Doen jullie dat vaker gezamenlijk?
Alenka: ‘Ja, bijna elke dag. We zamelen geld in en gaan wat bij Gerrit Koster kopen, of iemand die koopt het aan de overkant (van de Maas, red.).’
Chris: ‘Het gezamenlijk lunchen sluit aan op de cultuur bij architecten en stedenbouwbureaus. Even rust, even niet doorwerken aan je plannen…’
En waar hebben jullie het over tijdens de lunch?
Jacqueline: ‘Over de problemen in de wereld en over studenten.’
Jan: ‘Of over E-nummers in de producten die we eten.’
Jeroen: ‘Ja, er is aan tafel altijd discussie over wat beter is: echte boter of Becel.’
Alenka: ‘En over het feit dat Sandra altijd de oude kaas wegkaapt, haha.’
’t Is dus wel gezellig aan tafel?
Jan, glimlachend: ‘We doen alsof.’
Jeroen: ‘We zijn met het samen lunchen gestart toen we op deze locatie kwamen.’
Jacqueline: ‘Het is het idee van Jan. Op Academieplein zaten we allemaal in dezelfde ruimte en wist je wat er speelde. Hier zitten we verdeeld over het gebouw.’
Margit: ‘Tijdens de lunch komen we ook op ideeën, bijvoorbeeld de bestemming van de studiereis of wat we gaan doen met teamuitjes.’
En alle medewerkers van de academie lunchen mee?
Chris: ‘Ja, degenen met een vaste aanstelling wel.’
Margit: ‘En twee keer per semester nodigen we ook de deeltijd-docenten uit voor de lunch.’
Eet smakelijk nog!
Jan: ‘Dank je. Maar we zijn klaar…’
Jos van Nierop
As an International Faculty RBS should learn from this, they should implement or introduce this within their lecturers. As a student at the said faculty, I see a lot of different groups of IBMS/TMA/IBL lecturer.
We already have for years our staff lunches, lunches with students and staff and our relax room to. So indeed we learned already from this.