Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Wat doe jij nou? Met die oude kaas…

Gepubliceerd: 19 November 2015 • Leestijd: 1 minuten en 25 seconden • Wat doe jij nou? Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Op de eerste verdieping van ‘Droogdok 17’ (RDM Campus) zitten docenten en medewerkers van de Academie van Bouwkunst aan een grote tafel met daarop pindakaas, boter, oude kaas en andere lunch-ingrediënten.

Lunch

Jullie lunchen gezamenlijk…
Margit: ‘Ja, Alenka heeft net spullen voor de lunch gehaald bij G.J. Koster & dochters.’
Chris: ‘Dat is de supermarkt hier op Heijplaat. Eigenaar Gerrit is 80 jaar, we kennen ‘m goed want hij is ook onze huisbaas.’

Huh…
Chris: ‘Een aantal van onze studenten huurt een kamer bij hem. Die studenten komen bijvoorbeeld uit Zeeland, Zwolle of Eindhoven en overnachten van donderdag op vrijdag op Heijplaat (de colleges van de Academie van Bouwkunst worden donderdagavond en vrijdag overdag gegeven, red.).’

Terug naar de lunch. Doen jullie dat vaker gezamenlijk?
Alenka: ‘Ja, bijna elke dag. We zamelen geld in en gaan wat bij Gerrit Koster kopen, of iemand die koopt het aan de overkant (van de Maas, red.).’
Chris: ‘Het gezamenlijk lunchen sluit aan op de cultuur bij architecten en stedenbouwbureaus. Even rust, even niet doorwerken aan je plannen…’

En waar hebben jullie het over tijdens de lunch?
Jacqueline: ‘Over de problemen in de wereld en over studenten.’
Jan: ‘Of over E-nummers in de producten die we eten.’
Jeroen: ‘Ja, er is aan tafel altijd discussie over wat beter is: echte boter of Becel.’
Alenka: ‘En over het feit dat Sandra altijd de oude kaas wegkaapt, haha.’

’t Is dus wel gezellig aan tafel?
Jan, glimlachend: ‘We doen alsof.’
Jeroen: ‘We zijn met het samen lunchen gestart toen we op deze locatie kwamen.’
Jacqueline: ‘Het is het idee van Jan. Op Academieplein zaten we allemaal in dezelfde ruimte en wist je wat er speelde. Hier zitten we verdeeld over het gebouw.’
Margit: ‘Tijdens de lunch komen we ook op ideeën, bijvoorbeeld de bestemming van de studiereis of wat we gaan doen met teamuitjes.’

En alle medewerkers van de academie lunchen mee?
Chris: ‘Ja, degenen met een vaste aanstelling wel.’
Margit: ‘En twee keer per semester nodigen we ook de deeltijd-docenten uit voor de lunch.’

Eet smakelijk nog!
Jan: ‘Dank je. Maar we zijn klaar…’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Wat doe jij nou? Met die oude kaas…

  1. As an International Faculty RBS should learn from this, they should implement or introduce this within their lecturers. As a student at the said faculty, I see a lot of different groups of IBMS/TMA/IBL lecturer.

  2. We already have for years our staff lunches, lunches with students and staff and our relax room to. So indeed we learned already from this.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top