Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 december 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Mijn cv was te ambtelijk, omdat ik bij de hogeschool had gewerkt’

Gepubliceerd: 15 September 2016 • Leestijd: 1 minuten en 59 seconden • Afgestudeerd Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De binding met de HR is er nog steeds. Radboud van der Kooi studeerde hier, werkte bij studievoorlichting en kijkt tevreden terug op zijn studie. Nu werkt hij in de online recruitment marketing, een booming vakgebied dat vooruitloopt op het onderwijs aan hrm-opleidingen.

Foto Radboud van der Kooi

Radboud van der Kooi (32)

Tot 2009: human resource management
Nu: online recruitment marketing consultant VONQ

In 2009 studeerde Radboud van der Kooi af aan de Hogeschool Rotterdam en nog geen jaar later was hij al terug. Nu als medewerker bij studievoorlichting. Weer liep hij door de vertrouwde hogeschool waar hij het als student zo naar zijn zin had gehad. ‘Als studievoorlichter vond ik vooral het vinden van studenten voor trainingen leuk om te doen. Het recruiten bleek me te liggen. Ondertussen werd ik privé regelmatig door vrienden en kennissen gevraagd om te helpen bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Na iets minder dan drie jaar bij de HR besloot ik een eigen bedrijf te beginnen, Quo Vadis, voor recruitment en career coaching. De opdrachten waren prima, maar ik miste nog wat business sense. Om mijn zakelijke kant te verbeteren, ging ik weer op zoek naar een baan.’

Geleerd op HR: ‘Een goede basis plus praktische vaardigheden, zoals vergaderen of conflicthantering.’

Maar dat was nog niet zo eenvoudig. ‘Ik merkte bij het solliciteren dat mensen mijn cv te ambtelijk vonden, omdat ik bij de hogeschool had gewerkt. Ik ben toen gaan benadrukken dat ik op hoog niveau hockeyde en dus een winnaarsmentaliteit had. Uiteindelijk vond ik een baan bij een Engelse IT-recruiter; een keiharde club waar vijftig tot zestig uur per week werd gewerkt. Vakinhoudelijk heb ik daar veel geleerd en het was ook goed voor mijn positie op de arbeidsmarkt. Want als je bij een softe instelling als de hogeschool hebt gewerkt én bij een hard IT-bedrijf, word je ineens heel interessant voor andere werkgevers. Toen ik verder wilde, kon ik terecht bij VONQ.

‘Hier ben ik echt op mijn plek. Het ambitieniveau is hoog en iedereen is gemotiveerd. Maar als je een keer tot tien uur ’s avonds hebt gewerkt, kijkt niemand raar op als je een dag later om vier of vijf uur naar huis gaat. De managers zijn heel benaderbaar; hier werd mij bijvoorbeeld voor het eerst gevraagd hoe ik gestuurd wil worden.

Gemist op de HR: ‘Toch de innovatie, de aansluiting op nieuwe technologische ontwikkelingen.’

‘Wat ik interessant vind aan mijn werk is de innovatieve kant. Op de hogeschool krijg je een goede basis, maar het onderwijs loopt altijd achter op technologische ontwikkelingen. Bij VONQ doen we aan online recruitment marketing. Hier werken dus mensen zoals ik, met een hrm-achtergrond, maar ook mensen met een media-achtergrond en ICT’ers. Daardoor heb ik veel bijgeleerd.Foto Radboud van der Kooi Net als andere recruiters helpen wij werkgevers met het aantrekken van personeel en – wat wij noemen – het versterken van hun werkgeversmerk, alleen hebben wij ons gespecialiseerd in het inzetten van online tools. Het omgaan met mensen, het willen helpen, dat zit er gewoon in bij mij, maar ik vind het nog leuker om dat te combineren met marketing en slimme online oplossingen. Voorlopig ben ik hier nog niet uitgeleerd.’

Tekst: Esmé van der Molen
Fotografie: Levien Willemse

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top