‘Geen HR-studenten in Brussel’
Gepubliceerd: 22 March 2016 • Leestijd: 0 minuten en 36 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.Vanwege de terreuraanslag in Brussel, manen de Vrije Universiteit en Hogeschool Odisee studenten en personeel thuis te blijven. Wie al op de campus is, wordt aangeraden daar te blijven en familieleden gerust te stellen. Er verblijven geen HR-studenten in Brussel voor stage of studie.
Rond acht uur vanmorgen vond een aanslag plaats op vliegveld Zaventem in Brussel. Daarbij zijn doden en gewonden gevallen. Ook waren er explosies op verschillende metrostations. Volgens de Belgische politie zijn ook daar mensen omgekomen.
De Vrije Universiteit Brussel roept studenten op om vandaag niet naar college te komen, onder meer via berichten op Twitter. De universiteit heeft drie campussen in Brussel. Hetzelfde doet de Brusselse Hogeschool Odisee waarmee de Hogeschool Rotterdam samenwerkt. ‘Vraag om kalmte te bewaren en op de campus of thuis te blijven’, twittert Odisee.
Zojuist heeft de politie alle inwoners opgeroepen om binnen te blijven. Het openbaar vervoer ligt stil en de tunnels richting het centrum zijn afgesloten.
‘Er zijn geen studenten van de Hogeschool Rotterdam die momenteel vanwege studie of stage in Brussel zijn’, vertelt Ryan Gentle, calamiteitenofficier op de HR. ‘Er is wel een groepje RAC-studenten voor studie in Gent.’
HOP, Petra Vissers
Er zijn toch wel HR-studenten in Brussel: een aantal IFM-studenten met hun begeleider. Ik heb begrepen dat ze in veiligheid zijn.
Maakt het uit of er studenten of docenten van de HR zijn? Het is toch sowieso een vreselijke situatie, onafhankelijk van wie er wel/niet zijn?
@Clara Als de site als slogan heeft: “Onafhankelijk nieuws voor de Hogeschool Rotterdam”, kan je verwachten dat nationaal/globaal nieuws zich focust op (studenten van) de Hogeschool Rotterdam. Zo zal je ook in regionale kranten hier weinig over vinden, tenzij iemand of iets uit de regio hiermee te maken heeft.
@Karel Het gaat op profielen ook wel degelijk over docenten, maar dan in mindere mate. In de regionale kranten komen waarschijnlijk eerder berichten te staan over studenten, aangezien er altijd meer studenten mee gaan dan begeleiders. Dan zal de emotionele impact groter zijn.