Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan drinkt (weer) koffie

Gepubliceerd: 14 April 2016 • Leestijd: 1 minuten en 22 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vroeger was het simpel: koffie zette je met een filter en je dronk je kop zwart of met melk en suiker. Tegenwoordig is dat wel anders door de komst van zogenaamde specialty coffees. Sindsdien ben ik een echte liefhebber en ik laat je graag zien waar je deze unieke koffies met een bijzondere smaak kunt drinken.

Jonathan van Noord

Hopper Noord
In het opkomende Oude Noorden heeft Rotterdams bekendste koffiezaak onlangs een tweede filiaal geopend: Hopper Noord. De ruime en lichte zaak aan het Zwaanshals heeft rijkelijk plaats voor de bar en de machines en achterin de zaak vang je nog net een glimp op van de Giesen koffiebrander. Hier wordt on the spot gebrand, mensen! Neem plaats op een van de oude schoolstoeltjes en laat je vooral adviseren door het personeel. Hopper staat namelijk bekend om het grote aanbod van zetmethoden. Zo zijn er meerdere soorten filterkoffie die sterk uiteenlopen qua smaak. Waar ze absoluut uniek in zijn, is de koffie toebroek: een Indonesische manier van koffiezetten waar de koffie in het glas wordt gegoten, met als resultaat een kruidige maar toch subtiele smaak. Ook handig: het tapkraantje in de hoek waar je een gratis refill water kunt halen.
Zwaanshals 474

NOC-NOC
Als je je afvraagt wat NOC-NOC betekent: No Ordinary Coffee|Not Only Coffee. En dat er geen ordinary koffie wordt geschonken, ontdek je snel. Maar eerst over de bar. Het pand aan de Botersloot heeft aan beide kanten ramen, waardoor er ook op een sombere dag veel licht binnenkomt. De knusse inrichting met goede akoestiek maakt van NOC-NOC zowel een fijne zaak om je dag in te beginnen als om in te werken. NOC-NOC brandt zelf geen koffie, maar wisselt regelmatig van koffiemerk. Daardoor is het vooral handig dat je bij iedere soort koffie en bij iedere zetmethode (espresso of juist filterkoffie) een kaartje krijgt met informatie over het land en de smaak van de koffie. Persoonlijk favoriet is de filterkoffie, met een zachte, lichtzure smaak.
Botersloot 28

Bonus: Het Hoofdkantoor van Man Met Bril Koffie
Op deze lijst mag Het Hoofdkantoor niet ontbreken. Door zowel het tijdschrift Esquire als het AD werd deze zaak uitgeroepen tot beste koffiebar van Nederland. Tip: schuif gewoon aan op een van de krukjes en laat je verrassen door de barista’s.
Vijverhofstraat 70

Tekst: Jonathan van Noord
Foto:  Anne Hospers

Koffieliefhebber Jonathan dook zo’n tweeënhalf jaar ook al een keer in de koffie

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Jonathan drinkt (weer) koffie

  1. Vergeet de ‘normale’ Hopper ook niet aan de Schiedamse Vest! Topplekkie. (Naast Witte De With)

  2. En vergeet niet de zeer gewaardeerde koffie voor slechts 75 cent op Museumpark, in plaats van 4 euro en 75 cent voor een of andere veel te vette speciaalkoffie die niet meer naar koffie smaakt!

  3. @NICKK

    Ik haal mijn “koffie” ook altijd bij de Witte de With.

  4. Nika Koffie en Thee heeft al meerdere malen de Ketelbinkie prijs gewonnen van beste koffie van Rotterdam. Ze zitten in Noord en je kan er ook heerlijk lunchen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top