Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan eet pizza

Gepubliceerd: 26 May 2016 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Pizza is een van mijn lievelingsgerechten. Überhaupt kan de Italiaanse keuken weinig fout doen bij mij, maar van een gerecht dat je als lunch, diner of snack kunt eten, krijg ik nooit genoeg.

Foto van Jonathan met pizza

Bird: pizza’s, muziek en een keurmerk
Het gebied rond de Hofbogen is al jaren een van de interessantste delen van Rotterdam. In het langste gebouw van Nederland is al een tijd een van de coolste clubs van Rotterdam te vinden: Bird. Maar sinds vorig jaar maken ze in het restaurant ook bijzonder smakelijke pizza’s. Traditioneel Napolitaanse pizza’s, gemaakt door een heuse pizzaiolo. Dus uit een grote houtoven, met knapperige korst en iets natte bovenkant. Bird heeft zelfs een echtheidsstempel van de prestigieuze Associazione Verace Pizza Napoletana die in de gaten houdt of je je wel aan de regels voor Napolitaanse pizza’s houdt. Persoonlijk favoriet is de moeder onder de pizza’s: de margherita. Haal ook eens af en eet ‘m dubbelgevouwen uit het vuistje. Schaam je vooral niet als de slierten mozzarella uiteindelijk langs je kin lopen, dat overkomt iedereen.
Raampoortstraat 26

Osteria Vicini
Restaurant Vicini in Kralingen is al jaren een begrip. Begrijpelijk, want de pasta en vooral de pizza is van hoog niveau. ‘Osteria’ staat voor buurtrestaurant. Een huiskamer dus, waar je ook nog eens een goede pizza kunt krijgen. Mijn aanrader is de pizze prosciutto con aceto balsamico, met parmaham, rucola en balsamico. Daarnaast heeft het restaurant een eigen cocktailbarretje waar je een meer dan behoorlijke Italiaanse negroni of amaretto sour kunt drinken.
Kortekade 63

Sugo
De pizzastukken van Sugo vind ik verslavend lekker. Geen ronde dit keer, maar vierkante van de bakplaat. Lekker als hartige snack, bij de lunch of als je gemakkelijk uit eten wilt. Daarnaast zijn ze hartstikke betaalbaar, dus neem er gerust nog een. En ook niet onbelangrijk: de pizza’s zijn biologisch. Met je geweten zit het ook weer goed.
Aert van Nesstraat 20

BONUS: Little Italy
Zelf aan de slag met bloem, water en gist? Bij delicatessenzaak Little Italy kun je je helemaal uitleven. Ook handig als je minder talent hebt: je kunt er huisgemaakte halfgebakken pizza’s halen. Hoef je ze alleen maar in de oven te doen.
Lombardkade 51-A

Tekst: Jonathan van Noord
Fotografie: Anne Hospers

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Jonathan eet pizza

 1. En de Domino’s? New York Pizza? De Turk op de hoek? La Pizza? Happy Italy? VIP? Vapi?
  Ik mis een uitgebreide lijst met voor- en nadelen, zodat ik een duidelijkere conclusie kan trekken.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top