Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan eet vegetarisch

Gepubliceerd: 28 January 2016 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Van alle kanten horen we dat we minder vlees moeten eten. Ook ik heb hiernaar geluisterd en heb mijn dagelijkse stukje vlees ingeruild voor de vegetarische hap. Niet altijd, maar wel steeds vaker. Bijvoorbeeld bij een van deze spots in Rotterdam.

Jonathan eet vegetarisch

Op de trein in Noord
In Rotterdam-Noord gebeurt het tegenwoordig. Zo ligt midden in de Agniesebuurt een van de hipste en toch verscholen plekjes van Rotterdam. ZOHO heet het en het laat zich het makkelijkst samenvatten als een plek waar creatievelingen zich inzetten voor een duurzame woon- en werkomgeving. Het middelpunt daarvan is de stadstuin met daarbij een grote groene treinwagon waar zich het vegetarische restaurant Gare du Nord bevindt.
Eenmaal door de deur lijk je het Oost-Duitsland van begin jaren tachtig in te stappen. Niet gek, want de wagon komt uit die tijd. De treinstellen zijn intact gelaten en je zit dus vier aan vier op houten klapstoeltjes en alles op de bordjes is nog aangegeven in het Duits.
De menukaart is echter van deze tijd en bestaat uit een mix van kleine gerechtjes uit allerlei windstreken. Denk bijvoorbeeld aan quesadillas gevuld met gerookte tofu en mole negro. Of een sandwich van chili-tempeh en de meer dan behoorlijke dagsoep. Het eten is zonder het gebruik van vlees ontzettend goed van smaak. Misschien dat het wel komt doordat een groot deel van de kruiden rechtstreeks uit de aangrenzende tuin komt.
Voor minder dan vijftien euro kun je hier naast sfeervol ook erg lekker lunchen.

restaurantgaredunord.nl
Anthoniestraat 2

Scheppen bij Spirit
Kom je snel ideeën te kort als jij zelf vegetarisch wilt koken? Dan is Spirit ideaal om al snoepend inspiratie op te doen. Dit restaurant is namelijk één groot lopend buffet, waar je van ’s ochtends vroeg tot diep in de avond kunt kiezen uit meer dan vijftig vegetarische gerechten. Ook hier vind je eten van over de hele wereld en schep je op wat jij lekker vindt. Je betaalt voor de hoeveelheid op je bord en wat helemaal fijn is: je kunt ook afhalen!

spiritrotterdam.nl
Mariniersweg 9

Tekst: Jonathan van Noord
Fotografie: Iris Tempelaar

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Jonathan eet vegetarisch

 1. Beide spots behoren tot mijn favoriete restaurants. Het is echter misschien wel handig om te vermelden dat Gare du Nord geen vegetarisch restaurant is, maar veganistisch. Daar zit een groot verschil tussen. Ik kan mij voorstellen dat het niet voor iedereen is weggelegd (al is het eten daar echt heerlijk), vegetarisch eten is toch iets gangbaarder, dus vandaar mijn comment. 🙂

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top