Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan eet Vietnamees

Gepubliceerd: 16 March 2016 • Leestijd: 1 minuten en 13 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wie aan Vietnamees denkt, komt snel uit bij de bekende loempia die je bij een kraampje op de markt scoort. Maar alleen al die gedachte zou een belediging zijn voor de Vietnamese keuken, want er is zo veel meer. En juist in Rotterdam ben je daarvoor aan het goede adres.

Jonathan

Streetfood uit Saigon
Sinds kort is Rotterdam weer een Vietnamees restaurant rijker en in het geval van District A wordt er Vietnamees streetfood geserveerd. Eigenlijk eet je hier zoals je op straat in Saigon zou eten. Voor wie het geluk heeft gehad om eens in Vietnam te zijn geweest, is District A een feest van herkenning, want juist aan de typisch Vietnamese details is gewerkt. Zo staan er op iedere tafel felgekleurde plastic bakjes met eetstokjes en soeplepels die ervoor zorgen dat je je voor even op een krukje in Vietnam waant. Verder heeft de zaak een moderne inrichting met een grote bar en open keuken.
Dan het eten. Streetfood dus. Eigenlijk worden hier allerlei kleine en lichte hapjes mee bedoeld. Zo heb je er onder meer gestoomde broodjes met vleesvulling (bao’s), verse loempia’s die niet gefrituurd worden, Vietnamese noodlesalades en het bekendste gerecht uit het land: de phõ, een pittige noodlesoep. Alle gerechten zijn voorzien van een portie verse kruiden, op smaak en helemaal niet duur. Een ideale plek dus om met vrienden over een verre vakantie te vergaderen. Vietnam, misschien?
Aert van Nesstraat 22
www.districta.nl

Broodjes bij Boguette
Jarenlang is Vietnam een Franse kolonie geweest. Een van de bekendste gerechten uit Vietnam is dan ook de baguette, een gevuld pistoletje met vlees of groentes. Deze signature dish staat in de hoofdrol bij Boguette, het zaakje dat je aan de Botersloot vindt achter de Markthal. De krakend verse broodjes hebben een vulling van varkensvlees, rund, kip of tofu en worden, zoals dat hoort in Vietnam, overladen met kruiden. Om het helemaal af te maken bestel je er een bubbletea bij. Dat is gezoete thee met melk die flink geschud wordt waardoor er bubbels ontstaan. Een aanrader voor de zoetekauw.
Botersloot 60-A
www.boguette.nl

Tekst: Jonathan van Noord
Fotografie: Iris Tempelaar

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

6 Responses to Jonathan eet Vietnamees

  1. Dat is niet hoe je bubbelthee maakt hoor, de tapioca parels of popping doe je er gewoon los in 😉

  2. @Willie, inderdaad hahah ik had er ook mijn twijfels bij toen ik het las. Vraag me af waar die info vandaan komt xD

  3. @Sha. Van Wikipedia, kijk maar: “Bubbelthee is een mix van ijsgekoelde of hete gezoete thee, melk en vaak andere smaakjes. Het mengsel wordt flink geschud, waardoor de voor de drank karakteristieke bubbels ontstaan. Eventueel worden balletjes (“parels”) tapioca of yam zetmeel toegevoegd.”

    Voor HBO studenten vind ik dit toch wel teleurstellend. Vier jaren lang proberen de leraren het bij ons erin te stampen dat Wikipedia geen betrouwbare bron is, gebeurd er zo iets. Je broek zou er vanaf zakken!

  4. @Karel Anker. ‘Gebeurd’ moet worden verbeterd in ‘Gebeurt’. ‘…er vanaf zakken’ moet daarbij worden verbeterd in ‘…ervan afzakken’.

    Groetjes,

    Grammar Nazi

  5. @4.

    ‘Grammar Nazi’ moet worden verbeterd in je echte naam.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top