Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 juni 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

De allereerste HR Pride. Ben je erbij?

Gepubliceerd: 15 September 2017 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws

Daar is ‘ie dan: de allereerste HR Pride. De stad Rotterdam viert ook dit jaar weer de seksuele- en genderdiversiteit met de Rotterdam Pride van 21 tot en met 24 september, en de hogeschool doet dit jaar voor het eerst mee aan deze kleurrijke feestvreugde.

Regenboogvlag HR-logo

Wat kun je verwachten? Interessante sprekers, discussie, optredens en natuurlijk: een welverdiende borrel om dit alles mee af te sluiten. De happening zal plaatsvinden op woensdag 20 september van 15:00 tot 16:30 uur op locatie Kralingse Zoom, en is voor iedereen.

Waarom?

Afgelopen Coming Out Day weigerde de Hogeschool Rotterdam de regenboogvlag te hijsen, omdat de rode HR-vlag volgens het bestuur voor iedereen is. Uit het grote gender- en geaardheidonderzoek van Profielen is gebleken dat dat zo’n vlag misschien niet nodig is, maar wel wordt gewaardeerd. Net als unisekstoiletten en bijeenkomsten voor LGBTI-studenten. Met de eerste HR Pride kunnen we in ieder geval alvast het derde punt van dit lijstje afvinken.

Op het programma

Onze eigen hoofdredacteur Tosca Sel trapt af met de resultaten van het grote gender- en geaardheidonderzoek en leidt een gesprek tussen voorzitter college van bestuur Ron Bormans en een groep studenten.

Dan laat Jonah Lamers van The Genderbread Kit zien hoe je seksuele- en genderdiversiteit op een laagdrempelige manier bespreekbaar kunt maken. De internationale groep jonge creatievelingen van The Genderbread Kit ‘confronteren mensen met hun eigen vooroordelen en dagen ze uit om buiten de kaders te denken.’

Daarna is het tijd voor connector & storyteller Cemil Yilmaz. Hij vertelt over acceptatie en veiligheid binnen de Nederlandse cultuur en de afsplitsingen langs etnische lijnen binnen de LHBTI+ gemeenschap.

Last but not least: de theatervoorstelling Gender Failure.

Vanaf 16:40 uur breekt de borrel los en kun je onder het genot van een optreden van Duncan de Moor (van The Voice of Holland) nog even napraten.

Aanmelden

Wil jij aanwezig zijn bij deze primeur? Meld je dan aan, zodat de organisatie weet hoeveel flessen wijn en hoeveel dozen borrelnootjes ze moet inkopen.

Meer Pride? Bekijk hier het uitgebreide programma van de Rotterdam Pride.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to De allereerste HR Pride. Ben je erbij?

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top

%d bloggers like this: