Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan gaat aan het vrouwenbier

Gepubliceerd: 20 April 2017 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Jonathan van Noord Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In de Witte de Withstraat drink je niet langer alleen wijn en bier. De nieuwste hotspot in de gezelligste straat van Rotterdam is de Bierboutique en daar drink je speciaalbier en hoptails: cocktails van bier.

Foto collage van Bierboutique

Al jaren proberen brouwers vrouwen aan het bier te krijgen. Lang probeerden ze dat door een fruitsmaakje aan het bier te geven of aan het alcoholpercentage te sleutelen. Maar de vrouw van tegenwoordig kent haar smaken en wil meer dan alleen een kriek of Radler. De nieuwe Bierboutique weet dat als geen ander en maakt bier vrouwvriendelijker in de vorm van een cocktail.

De Bierboutique zit in het voormalige pand van de bekende shoarmatent Jaffa en het sfeertje in de zaak doet denken aan de jaren twintig. Een donkergroene bar, fluwelen stoeltjes, zwart-witte tegeltjes aan de muur en dat alles gehuld in schemerlicht. Wat gelijk opvalt, zijn de tien taps op een rij. De keuze aan de bar varieert van een lichtblond biertje tot een donkerzwarte stout. Voor ieder wat wils dus. Naast de tien bieren op de tap en bijna zeventig op fles, werkt de Bierboutique ook samen met de Rotterdamse brouwerij De Pelgrim. Ieder seizoen staat er daardoor een nieuw lokaal biertje op de tap.

Lokkertje voor vrouwen

Echt onderscheidend is de Bierboutique met haar hoptails. Deze cocktails van bier zijn een smakelijke opstart naar het zwaardere werk en het lokkertje voor de vrouwen.

Eigenaar Jan Wouters (zelf een bierliefhebber) ging aan het experimenteren en kwam zodoende met meerdere hoptails op de proppen. Na een proefsessie met een bartender van de Rotterdamse cocktailbar Dr. staan er zes biercocktails op de kaart. Daarop zie je herkenbare cocktails met een hoppige twist. Denk bijvoorbeeld aan een IPA met tequila die samen met limoensap een frisse MargarIPA vormen. Of stel je een vol terras in hartje zomer voor en je hebt de perfecte setting voor de Mandrin Weize: een mix van weizenbier en sinaasappellikeur. Een frisse dorstlesser en net even smakelijker dan een witbiertje.

Het enige noemenswaardige nadeel is dan toch het kleine terras. Want zeg nou zelf… een witbiertje (met of zonder likeur) smaakt toch echt het beste met de zon op je wangen.

Tekst: Jonathan van Noord
Fotografie: Anne Hospers
Portret: Astrid Zuidema

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top