Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 september 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Joyce Buitelaar is ‘Docent van het jaar’

Gepubliceerd: 17 January 2017 • Leestijd: 1 minuten en 19 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

We hebben een winnaar! Joyce Buitelaar van entrepreneurship (voorheen small business & retailmanagement) is de Docent van het jaar 2016. De sgmr heeft Buitelaar vanmorgen verrast met de titel.

Joyce Buitelaar in het midden met de beker
Joyce Buitelaar in het midden met de beker

De docent werd vanmorgen verrast – met bloemen en een beker – door leden van zowel de sgmr als de opleidingscommissie. Ze voelde zich zichtbaar vereerd.

De sgmr (de studenten uit de medezeggenschapsraad) is de organisator van de verkiezing, maar Buitelaar is voorgedragen door studenten uit de opleidingscommissie van haar opleiding. Ze dragen de docent van de vakken skills, marketing en sales op handen, wordt duidelijk uit de criteria-sheet die voor de voordracht moest worden ingevuld.

Zeer behulpzaam

Buitelaar is, als docent en leerjaarcoördinator, zeer geïnteresseerd in het leerproces van haar studenten. ‘Ze wil altijd zeker weten of alles helder en duidelijk is voor de studenten. En als ze een probleem constateert, biedt ze ook haar hulp aan en probeert ze oplossingen te bedenken.’ De docent is dus zeer behulpzaam maar daar houdt het niet bij op. Zo koppelt ze de lesstof aan haar eigen ervaringen en aan de actualiteit en bezit ze nog allerlei andere eigenschappen die bij haar studenten in de smaak vallen.

Enthousiast, open, eerlijk, betrokken en dan is ze ook nog een leuke persoonlijkheid; de opleidingscommissie komt woorden tekort. Een belangrijke reden voor de voordracht is daarnaast dat de docent wordt gezien als ‘een sterke vrouw’. Ze heeft op jonge leeftijd haar man verloren aan kanker, heeft een zware tijd gehad maar ‘is als een bikkel doorgegaan, en haar kwaliteiten bleven fier overeind’.

23 genomineerden

Joyce Buitelaar, die Adriaan de Jongh (Ad Officemanagement) opvolgt, ‘verslaat’ bij de docentenverkiezing twee heren: Jan Arndts (medische hulpverlening) en Bart van der Flier (international business & languages). Ook zij konden overigens meer dan mooie ‘rapportcijfers’ overleggen. In totaal waren er 23 docenten genomineerd.

Met verkiezing tot Docent van het jaar van de Hogeschool Rotterdam dingt Buitelaar nu mee naar de landelijke titel, een wedstrijd die wordt georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Jos van Nierop
Foto: Hogeschoolrotterdam.nl

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Joyce Buitelaar is ‘Docent van het jaar’

 1. Joyce,
  Van harte gefeliciteerd !!
  Adriaan de Jongh

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top