Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Lieve Tosca, Hoe kom ik de zomer door?

Gepubliceerd: 14 June 2017 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Tosca Sel

Lieve Tosca,

De meeste mensen kijken uit naar de zomervakantie, maar ik vind er geen hol aan. Het is warm, je moet ineens naar buiten om het leuk te hebben en je bent je hele vaste routine kwijt. Een weekje vakantie vind ik lang genoeg. Echt, ik sta gewoon liever voor de klas. Zit ik straks weer vijf weken op de bank met m’n katten de zoveelste Netflixserie te kijken. Hoe kom ik de zomer door?

Liefs, Vakantiehater

Tosca speelt maracas

Lieve Vakantiehater,

Die zomervakantie overvalt je toch niet? Je weet ieder jaar precies wanneer ie eraan komt en je kan er dus op plannen. Als je je vaste routine mist in de vakantie, kan je er zelf eentje creëren. Ik vind het altijd heerlijk om ‘s morgens de papieren krant te lezen en een kop koffie te drinken. Daar heb ik doordeweeks vaak geen tijd voor, dus doe ik dat in de vakantie met extra veel plezier.

Als de krant uit is, ga ik het liefst iets doen. Een dagtripje naar een nieuwe stad of een (gratis) festival bijvoorbeeld. En op regenachtige dagen binge ik ook met liefde een serie.

Maar goed, dat ben ik. Wat vind jij leuk om te doen? Misschien heb je een hobby of is de zomervakantie juist het moment om een nieuwe hobby op te pakken? Het schijnt dat je iets 10.000 uur moet doen om er een expert in te worden. Zo zou je in de vakantie dus een begin kunnen maken met je specialiseren in het bereiden van ice tea, pad thai of gazpacho, misschien een cursus handlettering kunnen volgen of het verzameld werk van een schrijver kunnen lezen.

Om toch wat mee te krijgen van het zomerweer zou ik wel af en toe naar buiten gaan. Kies een stad, ga naar de VVV en koop een boekje met stadswandelingen. Kijk eens op de site van de NS, die biedt gratis wandelingen van station naar station. Of ga met de waterbus over de Maas naar Kinderdijk. Beetje molens kijken en eventueel bier drinken op het achterdek. Lang niet gek.

Doe wat je blij maakt, het wordt vanzelf weer september.

Lfs Tosca

Heb je ook een vraag voor Lieve Tosca?
Mail dan naar t.sel@hr.nl
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top