Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 juni 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Naast CDA, PvdA, D66 en GroenLinks komt ook DENK naar verkiezingsdebat HR

Gepubliceerd: 20 February 2017 • Leestijd: 0 minuten en 54 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ook Farid Azarkan van DENK neemt vanmiddag deel aan het verkiezingsdebat van de lerarenopleidingen. Het was lang onduidelijk of DENK van de partij zou zijn.

Vanmiddag gaat hij in debat met de onderwijsspecialisten van CDA, PvdA, D66 en GroenLinks. ChristenUnie zou ook komen, maar heeft af moeten zeggen.

Geen PVV en VVD

Azarkan was voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders en staat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart op plek twee van de kandidatenlijst voor DENK. Deze partij scoort goed in de opiniepeiling die Profielen vorige maand hield. De nummer twee in die peiling, de PVV, is er vanmiddag in het atrium op locatie Museumpark niet bij. Er is niet geprobeerd een andere PVV’er uit te nodigen. ‘Beertema (de onderwijsspecialist van de partij, red.) kon niet op de gevraagde datum’, zegt de organisatie. Ook de VVD is afwezig. ‘Deze partij kon niemand beschikbaar stellen.’

Loes Ypma (PvdA), Paul van Meenen (D66), Wim Jan Renkema (GroenLinks) en Michel Rog (CDA) zijn naast Azarkan de wel aanwezige debaters.

Basisbeurs terug!

Tijdens het debat, dat wordt geleid door Erwin van Braam (directeur van de HR-dienst CCS) gaan de politici in gesprek met elkaar en met het publiek. De stellingen waarover gedebatteerd wordt zijn: ‘Houd kinderen tot 14 jaar op de basisschool’, ‘De basisbeurs terug’, ‘Maximaal 18 leerlingen in de klas’ en ‘Alle studenten een 7-dagen OV-kaart’.

Het debat vindt vanaf 15:00 uur plaats in het atrium (begane grond laagbouw locatie Museumpark) en duurt tot ongeveer 17:00 uur. Aanmelden via een ticket-url.

Jos van Nierop

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Naast CDA, PvdA, D66 en GroenLinks komt ook DENK naar verkiezingsdebat HR

 1. goed om te weten dat dat vanmiddag is…
  Als het eerder bekend was gemaakt via Hint hadden er meer studenten aanwezig kunnen zijn… jammer.

 2. Waarom is dit debat ‘s middags als veel studenten les hebben of op stage zitten?

 3. De basisbeurs terug bespreken met PvdA, D66, GL en CDA die alle vier met de VVD het leenstelsel mogelijk hebben gemaakt.
  Ik had andere partijen dan alleen Denk daar wel tegenover hebben willen zien staan: SP en PvdD zouden de discussie meer reliëf hebben kunnen geven doordat zij toen wel tegen het leenstelsel waren en nu nog steeds zijn.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top