Oude ‘ribbelbus’ wordt elektrische foodtruck
Gepubliceerd: 16 June 2017 • Leestijd: 0 minuten en 41 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.Wat is ie mooi, deze foodtruck in retrogroen. De Citroën HY is een geliefd model onder verzamelaars en heeft koosnaampjes als ‘patatbus’ of ‘ribbelbus’. De voertuigen met de karakteristieke golfplaatcarrosserie werden geproduceerd tussen 1947 en 1982 en deden vaak dienst als bestelwagen, camper of horecawagen.
Studenten automotive van de Hogeschool Rotterdam werkten ruim twee jaar aan het elektrificeren van een model uit 1973 dat zij voor 5.000 euro op de kop tikten. De HY kreeg de naam WATT en is volgens de studenten de eerste elektrische foodtruck in Rotterdam.
‘Veel tijd gestopt in de veiligheid van het voertuig’
Vierdejaars Barry Persoon was vanaf dag 1 bij het project van RDM Centre of Expertise betrokken. ‘In 2015 maakten we het projectplan en zochten we financiering. In 2016 schaften we het busje aan en gingen we aan de slag met het reviseren en daarna elektrificeren van de bus. We hebben veel tijd gestopt in de veiligheid van het voertuig.’
En die moeite is beloond, want de foodtruck werd afgelopen januari RDW gekeurd en mag nu dus op de Nederlandse wegen rijden. Cateringbedrijf Ma Guise Catering gebruikt WATT op festivals en events, en ook de HR mag er graag mee pronken. Op deze foto is de foodtruck in actie bij een event van het Mobiel Erfgoed Centrum.
Tekst: Esmé van der Molen
Foto: Richie Lopez
Wow, echt een plaatje!! Een ribbelbus om verliefd op te worden…. 🙂
Supertrots dat studenten van Automotive hier zoveel tijd, energie en liefde ingestopt hebben, en dan nog veilig en duurzaam ook – klasse!
Heel tof! Dat dit als voorbeeld mag dienen voor meer van dit soort prachtige busjes die op groene wijze overal lekker eten rondbrengen!