Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan gaat stappen… in De Fruithaven

Gepubliceerd: 22 June 2017 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Jonathan van Noord Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Rotterdam is een havenstad, maar de haven heeft zich teruggetrokken uit de stad. Oude havengebieden krijgen nieuwe, spannende bestemmingen. Zoals het Vierhavensgebied waar je sinds kort hard kan feesten.

Collage foto van Fruithaven

Tot voor kort had je op een zaterdagavond niets te zoeken in het Vierhavensgebied. Maar als je nu voorbij metrostation Marconiplein het industrieterrein oprijdt, komt een beukende beat je tegemoet, hoor je golfplaten trillen en staat een rij mensen te wachten voor een voormalige energiecentrale. Met een locatie tussen de fruithavens was de naam voor deze gloednieuwe club dus snel bedacht.

Stadsstrand

De Fruithaven bevindt zich in het SuGu Warehouse. In dit imposante postindustriële gebouw zitten meerdere bedrijven die actief zijn in de maakindustrie, design, milieu, energie en innovatie. Bij binnenkomst heb je dan ook eerder het gevoel een kantoorpand binnen te lopen dan een club. Totdat je de trap naar boven neemt en de Piranhabar binnenkomt. Deze zaal is knus en niet te druk. Waar vroeger een groot aquarium met piranha’s stond, staat nu een bar en dj-booth en voor het hardere werk moet je toch echt hier zijn.

Blijf je beneden, dan loop je de binnentuin binnen. De kiezels hebben plaatsgemaakt voor zand waarmee een stadsstrand is aangelegd. Door kleine foodtrucks, lampionnen en overkappingen van tentdoek krijgt de binnentuin echt een festivalsfeertje. Met het flesje Duitse cola of Club-Mate in je hand heb je zelfs bijna het idee dat je in Berlijn staat. Denk er een warme zondagmiddag bij en dit kan zomaar eens een concurrent van bijvoorbeeld de Biergarten gaan worden.

Zero waste

Maar wat De Fruithaven misschien nog wel bijzonderder maakt, is dat op het hele complex een zero waste-beleid wordt gevoerd. Dit betekent dat al het afval wordt gerecycled. Zo worden de meubels, decors en zelfs je plastic bierglas op locatie van afval gemaakt, met de grootste 3D-printer van Europa. Uit het voedselafval wordt met een biovergister energie opgewekt en op het dak liggen zonnepanelen. Zo kun je stappen, en toch milieubewust bezig zijn.

Galileistraat 15

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top