Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Geke is 21 en vierdejaars verloskundestudent. In haar blogs schrijft ze over de avonturen van een verloskundige (in opleiding). Geke’s eerdere blogs lees je hier. Meer Geke? Je kan haar ook volgen via haar Life of a midwife Facebookpagina.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Zeg eens wat vaker ‘ja!’

Gepubliceerd: 20 November 2018 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Geke

Ken je de film ‘Yes Man’? Deze film gaat over een man die besluit zijn gestructureerde en tikkeltje saaie leven om te gooien en overal ja op te zeggen. Letterlijk op alles. Ieder voorstel, ieder gek plan, iedere vraag. Je kunt je voorstellen dat de hoofdpersoon hierdoor in de meest bizarre situaties belandt.

Natuurlijk geldt dit niet in alle situaties en is het altijd ja zeggen wel een heel drastische life hack, maar probeer het gewoon eens iets vaker. Zeg eens ja tegen dat feestje waar je eigenlijk je twijfels over hebt. Of tegen dat plan dat je al maanden uitstelt. Vraag je zelf eens af: waarom deed ik dit eigenlijk niet? En waar ben ik bang voor, als ik dan toch ja zou zeggen?

Als vanzelfsprekend zeg ik niet op alles ja in m’n leven (en stiekem is juist het nee zeggen inmiddels een grotere uitdaging geworden), maar op momenten dat ik voor een lastige keuze sta en het gevoel heb dat ik écht niet kan kiezen, pas ik het toe. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ja zeggen ervoor zorgt dat je buiten je comfortzone treedt en dat juist daar de mooiste herinneringen worden gemaakt. If it’s scary and amazing at the same time: just do it!

In mei 2017 stond ik voor zo’n lastige keuze. Zou ik wel de minor Beyond borders gaan volgen en vier maanden in het buitenland gaan wonen of zou ik nee zeggen tegen het grote avontuur, een minor op de hogeschool volgen, wat geld verdienen en ‘gewoon’ thuisblijven? Op dat moment heb ik heel bewust voor JA! gekozen. Ik ging het avontuur aan. Doodeng en heel ver uit m’n comfortzone, maar ik ging.

Als je mij ook maar een piepklein beetje kent, weet je dat ik van die bewuste ja absoluut geen spijt heb gehad. Geen moment. Natuurlijk zijn er ook mindere momenten geweest, op dat kleine eilandje aan de westkust van Afrika. Maar JA, ik heb daar ver uit m’n comfortzone, inderdaad de mooiste herinneringen gemaakt.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Zeg eens wat vaker ‘ja!’

  1. Toen ik hetzelfde opmerkte kreeg ik een gebiedsontzegging. Dus nee.

  2. Simone Huijbregts, Studentendecaan/ CMR-lid / Masterstudent Pedagogiek says:

    Wow, Geke wat een leuke blog! Dus JA!
    go go go girl, je bent een toppertje 🙂

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top