Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Janine Tuinfort is 20 en studeerde deze zomer af aan de opleiding communicatie. Ze neemt je mee op avontuur in de liefde. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Daten met Janine: De jongens leken veel knapper en sexyer in de stad

Gepubliceerd: 28 August 2018 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Janine

Al sinds het derde jaar op de middelbare school fantaseerde ik over studeren. Ik beeldde me in hoe ik naar school reisde, in de trein boeken las en al snel de liefde van mijn leven zou tegenkomen. Als een van de weinigen keek ik ontzettend uit naar studeren.

Voordat ik überhaupt begon aan het eerste jaar van mijn studie, had ik best hoge verwachtingen. Net als vele anderen had ik talloze college en university films gezien zoals de American Pie-reeks: dorm rooms, fraternities, sororities, huisgenoten en de gekste feestjes, maar vooral heel veel jongens.

Ik realiseerde me dat ik tijdens mijn middelbareschoolperiode nooit veel succes had geboekt in mijn liefdesleven. Wellicht dat ik daarom dacht dat het tijdens mijn studietijd echt anders zou zijn. De jongens zouden in ieder geval volwassen(er) zijn of zelfs al echte mannen. Nu voel je waarschijnlijk de bui al hangen, want ik kwam van een ijskoude kermis thuis toen ik zag dat tachtig procent van de studenten op mijn opleiding vrouw was.

Op school was het aanbod aan mannen dan wellicht niet groots… Rotterdam heeft gelukkig meer te bieden dan toffe architectuur en lekker eten. Als dorpsmeisje keek ik mijn ogen uit. Jongens leken wel een stuk knapper en sexyer in de stad. Als studiebol en newbie in studieland had ik echter 99,9 procent focus op mijn opleiding. Die overige 0,1 procent was mannen kijken. Met de nadruk op kijken, aangezien ik nooit actie ondernam om iemand aan te spreken.

Ik bleef dromen van die mooie man die ik toch echt tijdens mijn studie wilde (en zou) tegenkomen. Nu zit ik in mijn vierde jaar en mag ik eindelijk afstuderen. In die vier jaar tijd heb ik veel geleerd, gedaan en geëxperimenteerd op het gebied van de liefde. Geleerd wat ik wel leuk vind en wat niet. Maar die liefde van mijn leven ben ik nog niet tegen het lijf gelopen.
But let’s be honest. Ik ben twintig jaar als ik klaar ben. Die man is nog lang niet nodig. En daarbij: mijn leven draait niet om mannen, maar om mij.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Daten met Janine: De jongens leken veel knapper en sexyer in de stad

 1. “… 99,9 procent focus op mijn opleiding. Die overige 0,01 procent was mannen kijken.”

  Daar klopt iets niet. : )

 2. ik ben Sander,
  als je mij gezien hebt, dan weet je zeker dat de jongens uit de stad een stuk knapper en sexyer zijn…
  afspreken bel: 0611beljezelf

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top