Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Janine Tuinfort is 20 en studeerde deze zomer af aan de opleiding communicatie. Ze neemt je mee op avontuur in de liefde. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Daten met Janine: Echt leuk, dat Tinderen

Gepubliceerd: 6 February 2018 • Leestijd: 0 minuten en 58 seconden • Janine

Nadat we een aantal dagen leuk gesproken hadden via WhatsApp, werd al snel duidelijk dat je na je diplomauitreiking naar het buitenland wilde. Een jaar naar Australië, dat was je plan. Ik had het moeten afkappen, maar dat deed ik niet.

Eigenlijk had ik me er, na jouw ik-ga-mezelf-als-hipster-een-jaar-ontdekken-confession, al bij neergelegd dat dit gesprek op niets zou uitlopen. Ik dacht dat je aan mijn soms gemene, korte reacties kon opmerken dat ik het nut van dit gesprek niet meer inzag. Maar je bleef doorlullen. Daar ben je goed in.

Hoe je het voor elkaar hebt gekregen, kan ik me niet goed herinneren, maar daar zat je dan, tegenover mij. Met je stomme blauwe kraalogen keek je me aan en vroeg je me wat ik van je dacht. ‘Een slimme, eigenwijze gast die mij op een of andere manier leuk vindt’, zei ik. Waarop jij zei: ‘Maar je bent toch ook leuk en bizar knap.’

Het kon ook niet anders. Dit kon alleen mij overkomen: ontmoet ik een leuke jongen, vertrekt hij voor een jaar naar Down Under. Dan zal je denken dat ik na die eerste date wel snapte dat het niet zou werken. Ik ben verder een slimme meid, maar het hart wil wat het hart wil… right?

Met een big smile zat ik in de bus, onderweg naar een tweede date met jou, een derde en een vierde. Verder dan dat kwamen we (helaas) niet. Jouw werkvisum was goedgekeurd en je tickets waren geboekt. Je ging en niets dat ik kon of wilde doen om dat tegen te houden.

Kut voor mij, kut voor jou, maar net iets kutter voor mij.

Echt leuk, dat Tinderen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Daten met Janine: Echt leuk, dat Tinderen

 1. Tja, jammer voor je. Ik heb één ding geleerd – ook met veel vallen en weer opstaan – zeg altijd wat je echt zou willen op het moment dat je denkt “oeps dat gaat de verkeerde kant op – een kant die ik niet zou willen” dus met een directe hoek meteen knock out slaan en duidelijk zijn. Had je in het gesprek gezegd “Goh ik vind je een enorme hunk en zou verder willen ontdekken of het iets tussen ons zou kunnen worden maar dat down under verhaal zou dan echt even een jaartje moeten wachten ” dan had je een behoorlijke kans gehad dat e.e.a. volgens je wensen had verlopen of niet maar dan heb je ook meteen duidelijkheid. Lastig om recht voor zijn raap te zijn maar scheelt enorm in verwachtingen die niet uitkomen.

 2. Weer zo leuk geschreven en ook herkenbaar. ik weet nog wel dat mijn grote liefde voor een maand naar Suriname ging. Ik was ontroostbaar en dacht dat er geen einde kwam aan. Nu 25 jaar later zijn we nog steeds een stel en zijn we 3 mooie kids rijker. Ik prijs me echt een gelukkig met mijn bestaan. Jouw verhaal is een open einde, dus ik zou zeggen: wordt vervolgd!!!!!!!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top