Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Luka (20 jaar) is vierdejaars bedrijfskunde MER en doet haar minor bedrijfskunde/management en duurzaamheid in Chicago, Amerika. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

De mensen in Amerika zijn relaxter dan wij

Gepubliceerd: 19 November 2018 • Leestijd: 1 minuten en 20 seconden • Luka

In Nederland ben ik in de weekends aan het leren, werken, uitgaan of aan het chillen met familie of vrienden. Dat is wel zo’n beetje de variatie. Maar hier in Chicago zijn mijn weekends elke keer anders. Soms lijken het wel minivakanties.

Natuurlijk moet ik ook regelmatig studeren om mijn schoolwerk af te krijgen, maar ik probeer er ook op uit te gaan nu ik hier ben.

Laatst ben ik naar een basketbalwedstrijd van de Chicago Bulls tegen de Hornets geweest. Dat was echt een Amerikaanse beleving. In de bus daarnaartoe was ik de enige blanke, je kon overal hamburgers en hotdogs kopen en ze maakten van de basketbalwedstrijd een grote show met reclames, stunts en weggeefprijzen. Bij de honkbalwedstrijd van de Chicago Cubs en een rugbywedstrijd van de North Park University was deze sfeer precies hetzelfde: de Amerikanen maken er echt een groot feest van.

Even de stad uit gaan en nog meer van Amerika ontdekken, is natuurlijk ook tof. Zo ben ik met een aantal buitenlandse studenten een weekendje naar Los Angeles geweest. Vooral de Griffith Observatory was heel bijzonder. We hebben daar de skyline van Los Angeles gezien terwijl de zon onderging. Samen met de drie andere studenten was dat echt een moment waarop we beseften: we zijn in California! En deze hele reis hebben we zelf geregeld.

Wat me in Los Angeles wel opviel, is dat er onwijs veel zwervers zijn. Maar ook dat er in heel LA een vakantiegevoel in de lucht hangt. Bij Venice Beach zijn overal skatebanen, mensen zijn lekker aan het lunchen, zonnen of aan het sporten op het strand. Dat is geweldig.

Vooral in LA merk je dat Amerika in veel opzichten anders is dan Nederland. Hier willen we alles gehaast, perfect en efficiënt doen. Maar in Amerika zijn de mensen over het algemeen relaxter, maken ze zich over veel minder dingen zorgen (zoals eten of milieu) en vinden ze het al snel goed.

Tijdens deze trip heb ik nog veel meer van de Amerikaanse cultuur meegekregen en de tijd begint te dringen… Dit weekend voor het eerst sneeuw gehad en nog maar vijf weken te gaan. Dus deze weken zal ik nog vaak downtown Chicago gaan, voordat ik weer tussen de weilanden naar mijn werk mag fietsen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to De mensen in Amerika zijn relaxter dan wij

  1. Het is altijd een kwestie van smaak. Voor de mensen die Amerika leuk vinden … mooi, toch? Voor de mensen die Amerika niet leuk vinden … ook mooi, toch?

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top