Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Job zit in het derde jaar van de opleiding bedrijfskunde én vindt dat dat veel hbo’ers niet het maximale uit hun studietijd halen omdat het ‘student zijn’ in het hbo amper speelt. Om te laten zien hoe het ook kan, deelt hij de beste verhalen uit zijn studentenleven. Alle blogs van Job lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

De stage, een stap richting het burgerleven

Gepubliceerd: 6 November 2018 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Job

Sinds een maandje loop ik stage. Beetje meelopen in een bedrijf, opdrachten uitvoeren voor de hogeschool, jullie kennen het wel. Het is spannend en nieuw, maar het is ook een stap richting het burgerleven en dat bezorgt me koude rillingen.

Zo’n stage neemt een hap uit je studentenleven. Je moet elke dag fris op kantoor zitten en dan helpt het niet als je op een dinsdag tot sluit blijft plakken in de Skihut. Activiteiten, commissievergaderingen en andere belangrijke zaken van de studentenvereniging moeten allemaal ‘s avonds, omdat je er overdag geen tijd voor hebt. Het is pittig.

Eigenlijk mag ik niet klagen, want die stage duurt slechts vijf maanden en is ook nog eens heel leerzaam. En ik moet eerlijk zijn: we kunnen niet eeuwig student blijven. Wanneer je over de kwart eeuw bent, begin je jezelf toch een beetje te oud te vinden voor de regels, tradities en het doordeweeks pilsen in de kroeg. Tenminste, dat hoor ik van enkelen.

En als het verenigingsleven minder interessant wordt, kan het dus wel nuttig zijn om je een beetje voor te bereiden op een ander tijdverdrijf, bijvoorbeeld op een baan. Bovendien worden de katers erger naarmate je ouder wordt.

Dat geldt overigens lang niet voor iedereen. Er zijn mensen die allang afgestudeerd zijn en toch iedere donderdag standaard op de borrel verschijnen. Vervolgens slapen ze in de auto want ja, vrijdagochtend moeten ze weer op kantoor verschijnen. Ze missen het studentenleven en proberen dat zolang mogelijk vast te houden, vaak met succes.

Daarom is zo’n stage misschien wat beangstigend, maar het brengt wel wat nieuws in je leven. Maar vergeet niet na je stage volop te genieten van je studententijd voordat je voorgoed en definitief het saaie, eentonige, grijze leven des burgers betreedt. Het leven waarin je niet meer tot in de vroege uurtjes borrelt, maar met je vriendin beslist of je een kat neemt ja of nee, wie de kinderen van school moet halen en beargumenteert waarom je schoonmoeder dit jaar absoluut niet mee kan op vakantie.

Dus geniet zolang je kan. Daar is het leven immers voor.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to De stage, een stap richting het burgerleven

  1. ”Maar vergeet niet na je stage volop te genieten van je studententijd voordat je voorgoed en definitief het saaie, eentonige, grijze leven des burgers betreedt. Het leven waarin je niet meer tot in de vroege uurtjes borrelt, maar met je vriendin beslist of je een kat neemt ja of nee, wie de kinderen van school moet halen en beargumenteert waarom je schoonmoeder dit jaar absoluut niet mee kan op vakantie.”

    Hier ben je aan het generaliseren, misschien dat jij straks zo’n kleurloos leven gaat leiden. Dit wil niet zeggen dat dit voor iedereen geldt.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top