Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Janine Tuinfort is 20 en studeerde deze zomer af aan de opleiding communicatie. Ze neemt je mee op avontuur in de liefde. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Dit toeval moest iets betekenen, hoopte ik

Gepubliceerd: 12 June 2018 • Leestijd: 1 minuten en 22 seconden • Janine

Jullie zijn van me gewend dat ik jongens leer kennen via Tinder of juist op de dansvloer terwijl ik dans op een lekker r&b-nummertje. Deze keer was het een aparte combinatie van beide.

Mijn nicht uit Duitsland was op bezoek en ik wilde haar graag het uitgaansleven van Rotterdam laten zien. Samen gingen we naar mijn favoriete club om lekker op wat r&b-nummertjes te dansen. Op zulke avonden vind ik het leuk om gezellig een drankje te drinken. Maar deze avond had ik mijn drank-grens gevonden.

Met één of twee drankjes te veel achter mijn kiezen, stond ik op de dansvloer en deed ik mijn ding. Als ik wat gedronken heb, maak ik makkelijk een praatje met de mensen om mij heen. Zodoende ook met de leuke jongeman naast mij. Ik begon als eerste te babbelen. Dat doe ik normaal niet en dat zegt dus heel wat over deze jongen. Ja, hij was zeer knap.

Na een kort gesprek gingen we al snel over op een andere erg leuke bezigheid. Daar herinner ik mij helaas niet veel meer van. De volgende ochtend werd ik met knallende koppijn wakker in mijn eigen bedje. In de verhalen die ik achteraf van mijn nicht hoorde, bleek dat ik de alcohol niet goed meer goed kon binnenhouden.

Balen dat mij dit weer gebeurde, want deze jongen was namelijk echt leuk. En helaas had ik geen idee hoe hij heette of waar ik hem kon vinden. Het zou dus bij deze avond blijven, maar toen ik iets later verveeld door Tinder aan het swipen was, herkende ik zijn gezicht.

Ik kon het natuurlijk niet laten om op het groene hartje te klikken. Ja hoor, een match. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde hem gelijk een berichtje met de vraag of hij zich mij nog herinnerde. Lachend antwoordde hij ‘ja’ en vroeg mij of ik hem nog kon herinneren.

Ik was zo blij dat ik hem weer was tegengekomen. Dit toeval moest iets betekenen, hoopte ik. Maar mijn romantische gedachtes vervlogen als sneeuw voor de zon toen het gesprek doodliep en de chat eindigde. Geen romantische droom dus.

Misschien moet ik het hele daten maar opgeven. Ik ben er namelijk niet zo goed in.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Dit toeval moest iets betekenen, hoopte ik

 1. Ze zeggen wel eens, wie zoekt zal vinden. Wat mij alleen is opgevallen de laatste jaren is dat als je niet actief op zoek bent, dat je opeens toch iemand vind (spreek zelf uit ervaring). Persoonlijk vind ik vrouwen/mensen die erg desperate overkomen ook niet zo aantrekkelijk op één of andere manier, dus gebruik het in je voordeel zou ik zeggen.

 2. Als die jongen echt de moeite waard is, ga je vanzelf ook meer moeite doen.
  Is ie kil of apathisch, dan weet je inderdaad genoeg. Maar geef het wel meer moeite dan enkel bij een dode chat gelijk op te geven. Misschien is die gast niet zo’n prater, het kan van alles zijn. Maar geef het wel nog een kans.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top