Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Er is weer een nieuw Profielen Magazine

Gepubliceerd: 8 January 2018 • Leestijd: 1 minuten en 5 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het nieuwe Profielen Magazine ligt op alle HR-locaties in de bakken en is online te lezen. Het coververhaal gaat over gezonde keuzes en heeft twee covers: een donut en een courgette. Welke vind jij lekkerder?

Donut met oogjes

Op onze Facebookpagina kan je ons laten weten welke cover jij lekkerder vindt: de roze donut of de gele courgette. Wij zijn heel benieuwd! Stem hier.

Kleffe kantinepanini

Het coververhaal gaat over gezond eten tijdens je studententijd. Stagiaire Zoë Cozijnsen grijpt in drukke tijden naar een kleffe kantinepanini met mozzarella en een kop zwarte koffie. Het geeft haar de energie om nog een uurtje verder te ploeteren, maar het kan beter. Met hulp van voedingsdeskundige en HR-docent Canan Ziylan leert Zoë gezondere keuzes maken: eet volkorenbrood, luister niet naar dieetgoeroes zoals Rens Kroes en laat smoothies staan, ze vullen voor geen meter.

Omdat Zoë zich afvroeg hoe de rest van de HR-studenten eet, is ze rond het middaguur met een camera de HR-kantines ingetrokken om lunches te fotograferen. Wat er per locatie naar binnen gewerkt wordt, verschilt enorm. De eerste locatie die door Zoë en Canan geanalyseerd wordt, is Museumpark. Later in de week volgen nog RDM, Rochussenstraat en Kralingse Zoom.

Gelukkig nieuwjaar!

Ook hebben we een fotoserie van mensen voor wie 2018 helemaal de bom wordt. Cher verwacht haar eerste kindje, Admir verloor dit jaar 30 kilo en gaat volgend jaar door het leven als slanke den, Bas gaat onderzoek doen in Canada, Mariska gaat promoveren, Omara gaat na zeven jaar eindelijk afstuderen en Hans gaat na 44 trouwe dienstjaren op de HR met pensioen. Hun prachtige portretten bekijk je hier.

Verder hebben we een verhaal over zelfplagiaat (een must-read voor studenten en docenten) en is er weer een nieuwe column van Derek Otte die dit jaar 30 wordt.
Het nieuwe Profielen Magazine is hier online te lezen.

Het volgende magazine komt op 12 februari uit.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Er is weer een nieuw Profielen Magazine

  1. Het instituut voor gezondheidszorg zal een voorbeeld moeten worden in gezondheidsbeleid in de uitstraling van het instituut mbt voeding, bewegen, rookbeleid en alcoholbeleid. In de kantine, bij recepties en andere gelegenheden.
    de opmerking van de ladagerie dat studenten het foute eten dan wel ergens anders gaan halen, kan en mag niet het uitgangspunt zijn. ‘Practice what we preach’ bij het instituut voor gezondheidszorg.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top