Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
15 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hoe (on)gezond lunchen studenten op Museumpark?

Gepubliceerd: 8 January 2018 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Beeldreportage

Voedingswetenschapper en docent-onderzoeker Canan Ziylan neemt jullie lunchgewoonten onder de loep. Hoe gezond lunchen de studenten van de Hogeschool Rotterdam? Vandaag: locatie Museumpark.

 

Locatie: Museumpark
Restaurant
: Ladagerie
Tijdstip: 12:30 tot 13:30 uur
Op school gekochte lunch: 3
Meegenomen lunch: 6

Canan Ziylan: ‘Zo, daar zit veel variatie tussen! Een boterham of knäckebröd met kaas is eigenlijk altijd prima. Zo’n volkorenproduct vult goed, bevat de drie macrovoedingsstoffen koolhydraten, eiwitten en vetten, en geeft je een mooie lading vezels. Zorgt weer voor een vloeiende lading aan het einde van de rit.

‘Pasta en rijst zijn ook goede vullers: daarop kun je de rest van de dag goed teren. Maar dan is het vaak aan te raden om ’s avonds brood te eten, zeker als je een grote portie hebt gehad tijdens de lunch. Anders eet je al gauw meer calorieën dan nodig op een dag. Dat geldt al helemaal voor patat met mayo.

Energydrink geeft je niet de energie die je zou willen, alleen veel suiker en een mogelijk vochttekort’

‘Een muffin of energydrink is natuurlijk geen goede lunch… maar wortels ook niet. Ik ben natuurlijk wel blij om die te zien, want verder is er helaas geen groente te bekennen. Maar alleen met wortels lunchen is ook niet verstandig, omdat je dan al ruim voor het avondeten weer honger krijgt en de kans op snacken groter is. Je hebt de energie nodig, dus zorg ervoor dat je die ook binnenkrijgt en dat wortels daarbij een aanvulling zijn. En energydrink geeft je niet de energie die je zou willen, alleen veel suiker en een mogelijk vochttekort.’

Tekst en beeld: Zoë Cozijnsen

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Recente artikelen

Gepubliceerd: 4 weeks ago

Een groep internetcriminelen stond vanaf de kerstvakantie tot vorige week onder observatie van cybersecurityspecialisten van de Hogeschool Rotterdam. Jeffry Sleddens, hoofd dataveiligheid van de HR, kon met zijn team zien hoe de criminelen bankrekeningen plunderden, laptops stalen, phishing-aanvallen opzetten…

Back to Top