Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret van Fleur voor Humans of HR

‘Er wordt altijd gezegd dat je geen zaken moet doen met familie, maar bij ons pakt het goed uit’

Fleur (19) is eerstejaars international business & languages aan de Rotterdam Business School en is genomineerd voor De Jonge 100; een lijst van de meest veelbelovende en inspirerende jongeren van Nederland tot en met 25 jaar.

‘In 2013 zijn mijn broertje Tim en ik onze eigen onderneming gestart. We begonnen met de verkoop van koek-en-zopie en daarmee verdienden we genoeg geld om onze eerste popcornmachine te kopen. En van popcorn gingen we naar suikerspin en slush puppies. Nu verhuren we de machines en staan we soms zelf op evenementen. Ons bedrijf Tims Verhuurbedrijf heeft een deurtje-open-deurtje-dichtstructuur. Mensen komen met de auto en dan leggen we uit hoe alles werkt, vervolgens is het contractje tekenen, de machine erin en weg.

‘Onze grootste hit is het drijvende ijsvlot, een idee van mijn broertje. We wonen in Reeuwijk aan het water van de Reeuwijkse plassen en de ijscomannen stonden zomers altijd langs de weg. Mensen moesten hun boot aanleggen en in de rij gaan staan voor ijs. Helemaal niet praktisch. Tim bedacht toen dat het slimmer is om ijs naar de mensen toe te brengen. We hadden nog een zwemvlot liggen waar we vroeger mee speelden. Daar lieten we een nieuwe houten vloer op leggen. Daarna hebben we er een ijskast, aanrechtblad en parasol op gezet en nu is het een verkooppunt.

‘Het was lastig om een vergunning voor het ijsvlot te krijgen, want zoiets bestond nog niet, maar uiteindelijk hebben we het rondgekregen. De gemeente heeft speciaal voor ons de statuten moeten wijzigen. In de tijd van mijn ouders was er veel meer te doen bij de plas. Daarom vinden mensen het leuk dat er weer wat nieuws bijgekomen is, denk ik. We zijn bij RTL en Shownieuws op tv geweest. Zo konden we het dorp op een leuke manier in de spotlights zetten.

‘Het zou best kunnen dat ik later ook met mijn broertje een onderneming ga runnen. Als we een goed idee hebben, waarom niet? Er wordt altijd gezegd dat je geen zaken moet doen met je familie, maar bij ons pakt het gelukkig goed uit. De dingen waar ik minder goed in ben, vult Tim goed aan. Een andersom ook. Tim heeft heel originele ideeën, kan goed praten en is daarom ook het gezicht van het bedrijf. Ik ben meer de stille kracht. Ik schrijf beter en doe het marketinggedeelte. We voelen totaal geen concurrentie of jaloezie en gunnen elkaar veel. Dat is denk ik ook de kracht van ons bedrijf.

‘Het zou ook goed kunnen dat ik later bij een groot bedrijf of een multinational ga werken. De internationale vibe die hier op de Rotterdam Business School hangt, bevalt me namelijk heel goed. Wat het ook wordt, het belangrijkst vind ik om veel ervaring op te doen.

‘Voordat ik aan de opleiding begon, heb ik twee jaar talen heb gestudeerd in het buitenland. Eerst vier maanden in Oxford, daarna zes maanden in München en toen een jaar Spanje in de steden Barcelona, Madrid en Malaga. Dat was de beste keuze ooit. Ik heb in die tijd veel geleerd en er bijzondere vriendschappen aan overgehouden. Je gaat van totale vreemden naar heel goede vrienden in een heel korte tijd. Het is grappig om te zien hoe snel vriendschap zich in zo’n situatie ontwikkelt. En daarnaast heb ik echt geleerd zelfstandig te worden. Je krijgt na je opleiding wel een diploma, zo van: ‘chapeau je hebt een titel’, alleen niemand kan ooit op papier zetten hoe je je als persoon hebt ontwikkeld.’

Wil je stemmen op Fleur voor De Jonge 100? Dat kan tot 28 december.

Tekst & beeld: Wietse Pottjewijd

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
Wil je Humans of HR volgen? Dat kan via humansofhr.nl, via Instagram of de Facebookpagina. Meer lezen over Humans of HR?
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.
Gepubliceerd: 21 December 2018 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top