Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Job zit in het derde jaar van de opleiding bedrijfskunde én vindt dat dat veel hbo’ers niet het maximale uit hun studietijd halen omdat het ‘student zijn’ in het hbo amper speelt. Om te laten zien hoe het ook kan, deelt hij de beste verhalen uit zijn studentenleven. Alle blogs van Job lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Fit blijven zonder Basic-Fit, dat kan

Gepubliceerd: 21 June 2018 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Job

Word je onpasselijk van mensen die zich met #legday #healthylifestyle #gym of #fitgirl compleet voor lul zetten? Van die mensen die hun vergrote kipfiletjes showen en dat met een mirrorselfie aantonen? Het liefst met gewichten in beeld en een paar anabolenjunks op de achtergrond? Je bent niet de enige.

Hier zijn wat tips om fit en in vorm te blijven zonder dat je geld hoeft te verbranden aan de Basic-Fit of welke andere sportschool dan ook. Ze werken voor mij en misschien ook wel voor jou.

Stop met overdreven snoepen. Toen ik op mezelf ging wonen, had ik de neiging om allemaal koekjes te kopen die mijn ouders nooit kopen. Niet erg om af en toe een kapsalon te bestellen na het uitgaan of een chocoladereep te consumeren, maar geen drie op één dag.

Fiets naar college. Ik woon in Noord. Dat betekent dat ik, heen en terug, veertig minuten fiets per dag. Ik hoef dus geen abonnement op de sportschool, want ik beweeg al aardig wat op een dag. Woon je in Kralingen en studeer je op de Kralingse Zoom? Ga dan lopen.

Begin met écht sporten. ‘Ik sport toch in de sportschool?’ Hou toch op. Dat wat je op de sportschool doet, is geen sport. Sporten is volgens mij een doel bereiken en dat doel is winnen. Je passie en teamspirit erin stoppen. Ga dus voetballen, tennissen, rugby’en, roeien of schrijf je desnoods in voor lacrosse. Dan sport je pas, en heb je nog plezier ook.

Wees tevreden over jezelf. De helft van de sportschoolmensjes gaat naar de gym om zelfvertrouwen te kweken en zichzelf beter te voelen. Zonder sportschool zouden ze zichzelf niet in de spiegel kunnen aankijken.

Die bierbuik hoort bij het studentenleven. Als je die na het afstuderen weer wegwerkt, is het echt geen probleem om nu een klein buikje te hebben. Dus stop met stressen in de gym en geniet een beetje van het leven. Dan gaan die kilo’s er vanzelf wel een keertje af.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

11 Responses to Fit blijven zonder Basic-Fit, dat kan

  1. Ik vind dit geen sterk artikel.. In de sportschool kan je wel degelijk doelen stellen, doordat je bepaalde gewichten wilt halen. Je kan ook prima fit worden door 3x in de week in de gym in een hoog tempo oefeningen te doen. Zo verbrand je ook veel en dat fietsen naar college zit er voor vele toch echt niet in, zeker niet op de vroege ochtend. Daarnaast gaat het niet altijd om een bierbuikje (die ik zelf ook heb), maar is het gewoon heerlijk om de gewichten door het dak heen te rammen!

  2. sport (de; v(m); meervoud: sporten)
    allerlei lichamelijke oefeningen en ontspanning waarbij vaardigheid, kracht en inzicht vereist worden: aan sport doen; ergens een sport van maken (a) een kwalijke bezigheid tot gewoonte maken; (b) iets met ambitie doen, prestaties nastreven.

    Niet iedereen vindt teamsport leuk. Laat mij maar aan de gewichten hangen en buiten hardlopen, wat ik overigens niet doe om mijn body te showen of überhaupt af te vallen, maar om lekker bezig te zijn en mijn hoofd te ontdoen van negatieve dingen. Daar word ik mentaal een veel leuker persoon van haha. 🙂 Doelen heb ik zeker. Een marathon hardlopen, en de sportschool gebruik ik voor de nodige preventie van blessures en om over twee jaar niet kruipend over de finishlijn te komen maar nog enigszins okay. 😛

  3. Voor mij persoonlijk is de sportschool 1 van de weinige manieren dat ik kan sporten en mijzelf kan ontspannen. Ik vind dit artikel redelijk delegerend voor de personen wie wel genieten van de sportschool. Plus ik zie het negatieve er niet van in dat je naar de sportschool gaat voor zelfvertrouwen en dat je jezelf beter gaat voelen. Iedereen heeft zijn eigen passie met betrekking tot sport, of dit nou teamsport is of wat anders!

  4. Wat een pedant toontje zeg in dit artikel, met termen als ”sportschoolmensjes” sla je wat mij betreft de plank volledig mis. Laat iedereen toch in z’n waarde. Als iemand zijn/haar ”kipfiletjes” op Instagram wil zetten moet hij/zij dat toch lekker zelf weten? Werkelijk elk artikel die onze Job schrijft sijpelt door van stereotype studenten gebral. Een bierbuik hoort tijdens je studententijd?! Wat een gezwets, je bent jong en in de bloei van je leven, daar hoort alles behalve een bierbuik bij. Job, fijne lul, veel plezier in de soos van dinsdag tot vrijdag, ga ik nog even mijn kipfilet op insta knallen.

    Ps. op de man/vrouw spelen mag niet in de comments maar blijkbaar mag er in artikelen op hele groepen mensen gespeeld worden, in dit geval mensen die naar de sportschool gaan en niemand kwaad doen.

  5. Je begon zo goed met de eerste zin in het artikel, maar daarna sla je echt volledig de plank mis vind ik. Het lijkt bijna alsof je het er een beetje om doet, om mensen op de kast te jagen. Dat is wel gelukt in ieder geval, als ik bovenstaande reacties lees. Desalniettemin vind ik het toch wel positief dat je ondanks de kritiek op je (andere) artikelen, toch jezelf blijft. Verder lijken de blogs van anderen ook een stuk beter op deze manier, dus dat is ook wel iets positiefs denk ik. Het feit dat mensen volop reageren, betekent ook wel dat je iets losmaakt in mensen, dus kan denk ook wel iets positiefs zijn?

  6. Geen probleem als jij je bierbuik niet erg vindt. Je maakt het alleen maar makkelijker voor ons, de mensen die op z’n minst hardlopen, en dus wel een sixpack hebben.

  7. Neem jij jezelf serieus? Krijg je met voetbal grote armen? Met Tennis een goede sixpack? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Mensen die op professioneel niveau sporten gaan ook vaak naar de sportschool. Zelf voetbal ik 3 keer per week, boks ik 1 keer per 2 weken en ga ik 5 keer per week naar de sportschool. Het resultaat is dat ik mij lekker gezond voel en ook vreten en zuipen wat ik wil zonder een bierbuik te krijgen. Ook is sporten een goede manier om van je stress af te komen en in tegendeel tot alcohol geeft het je geen kater. Als jij te lui/gierig ben naar de sportschool is dat jouw keuze, ik sport lekker en vertrouw op de uitspraak “Mens sana in corpore sano” en ik durf de stufi van een maand te wedden dat ik fitter ben dan jij.

  8. @Jan

    Kom met mij wedden dan a matsko. Ik ben fitter dan jou en Job a neuuuffff.

    MVG
    Klaas Blind

  9. Helaas, ik kan je uit ervaring vertellen dat die bier/wijn/wodka/pizza buik&dijen echt niet vanzelf weggaan :’) Zorgen dat je niet teveel aankomt is wetenschappelijk bewezen veel effectiever dan later weer moeten afvallen –>> struggle 4 life
    Prima om een mening te hebben, maar feitelijke onzin verkopen is schadelijk.

  10. Wat vreselijk jammer dat Profielen nog toestaat om dit aparte jongetje nog blogs te laten schrijven..

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top