Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Luka (20 jaar) is vierdejaars bedrijfskunde MER en doet haar minor bedrijfskunde/management en duurzaamheid in Chicago, Amerika. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Flying home for Christmas

Gepubliceerd: 20 December 2018 • Leestijd: 1 minuten en 34 seconden • Luka

Je maakt zoveel mee als je naar het buitenland gaat voor je studie. Ik heb er heel veel van geleerd, deze ervaring pakt niemand me meer af.

Wat was mijn minor in Chicago een avontuur.  Van deep dish pizza’s (een Chicago-style pizza met dikke bodem) tot voor het eerst voor jezelf koken. Van in m’n eentje reizen tot een huisfeest met dertig buitenlandse studenten. Van ‘death’ op het schoolbord schrijven voor de klas – terwijl ze blijkbaar ‘dept’ tegen me zeiden – tot een score van 100 procent voor een examen. Van zwemmen in Michigan Lake naar sneeuw en de harde wind. Chicago heet niet voor niets de Windy City.

Mijn school – Northeastern Illinois University – is ook super. Iedereen is superbehulpzaam, het is schoon, er zijn veel mogelijkheden om je zelf te ontwikkelen, leuke studenten en professoren en de campus biedt (onder andere) gratis eten, introductiedagen, kennismakingsspellen en feestjes. En de lessen zijn, naar mijn mening, over het algemeen even moeilijk als op de Hogeschool Rotterdam, misschien zelfs ietsje makkelijker.

Wat ik het meeste ga missen, is downtown Chicago en de andere exchange students. Ik had medestudenten uit Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Polen, Brazilië, Zuid-Korea, Japan en China. We waren in de eerste en laatste weken 24/7 samen en voor mij voelden ze echt als familie. We waren een hechte groep en er was altijd wel iemand om wat mee te doen.

Van het omgaan met al deze verschillende culturen heb ik geleerd dat we hetzelfde zijn, maar ook weer niet. Alle studenten zijn onwijs gemotiveerd en willen nieuwe mensen ontmoeten. Het is leuk om onze cultuurverschillen met elkaar te bespreken en dat hebben we dan ook heel veel gedaan. We hebben het uitgebreid gehad over kerst en sinterklaas, wat ze niet overal kennen. Er zijn ook veel verschillen tussen onze scholen: in sommige landen is het schoolgeld erg hoog, terwijl het op andere plekken gratis is.

Als je twijfelt of niet weet wat je wilt gaan doen na je studie, met je stage of minor, kan ik je aanraden om naar het buitenland te gaan. En ook al klinkt het cliché: het is de meest bijzondere ervaring die je zal meemaken. Het is goed voor je Engels en je leert jezelf goed kennen tijdens zo’n trip.

Mijn buitenlandavontuur zit erop. Ik stap vandaag op het vliegtuig naar huis zodat ik kerst kan vieren met mijn familie en vrienden. Als je meer wilt weten over mijn ervaringen mag je me altijd mailen: luka.roozenboom@gmail.com.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Flying home for Christmas

 1. Heb je een wedstrijd van de Cubs of de White Sox meegepakt? Ook iets wat je moet doen als je in de VS bent, een honkbalwedstrijd meemaken.

 2. Hoi!! Ik ben inderdaad naar een honkbalwedstrijd geweest van de Cubs. Hele mooie ervaring! Ook een ijshockeywedstrijd van de Blackhawks en een basketbalwedstrijd van Chicago Bull’s heb ik bijgewoond. Vooral bij deze laatste 2 wedstrijden vond ik het entertainment heel gaaf! Dan Zo Amerikaans. Met een hotdog of hamburger erbij voelde ik me een Amerikaanse.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: