Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Janine Tuinfort is 20 en studeerde deze zomer af aan de opleiding communicatie. Ze neemt je mee op avontuur in de liefde. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Waarom willen jongens altijd seks?

Gepubliceerd: 24 April 2018 • Leestijd: 1 minuten en 16 seconden • Janine

Ik wil me even beklagen over het feit dat jongens van mijn leeftijd bijna altijd uit zijn op één ding: seks. Natuurlijk kan ik niet alle jongens over één kam scheren, maar ik moet even mijn frustratie kwijt.

Ik danste weer eens lekker op mijn favoriete r&b-nummertjes toen er een knappe, blonde jongen op mij afkwam. We hadden een leuk gesprek en hij bleek ook nog eens goed stel hersens te hebben. In de drukte raakte ik hem kwijt, maar hij wist mij op Facebook te vinden. We wisselden nummers uit en spraken de volgende maandag af.

We dronken een kopje koffie in een leuk cafeetje bij Coolhaven, waar hij woonde. Na de koffie gingen we nog even naar zijn huis. Daar bleek helaas al snel dat hij uit was op één ding. Ik heb netjes gezegd dat ik nog naar school moest en ben weggevlucht. Ieder zijn ding, maar voor mij is het niet weggelegd om zomaar met Jan en alleman het bed in te duiken.

Ik dacht dat mijn ontsnappingsplan was gelukt, maar hij was blijkbaar nog niet klaar met mij. Via de app merkte ik dat hij zijn doel hoe dan ook wilde bereiken. Ik vond het oprecht een aardige jongen, maar zei dat ik niet op hetzelfde uit was. Hij zei dat hij met 21 jaar nog geen serieuze relatie wilde, maar toch wel heel graag het een en ander met mij wilde *kuch* ontdekken. Heel romantisch.

Hierna heb ik het gesprek laten varen, want hier had ik dus zo geen zin in. Ik concludeerde dat jongens van mijn leeftijd enkel uit zijn op één ding. Dit bevestigde hij later door mij een berichtje te sturen: ‘Hey, heb je nu wel zin…?’ Ik heb nog nooit zo snel op mijn blockknop geklikt.

Misschien ligt het probleem toch bij mij dat ik nooit eens een normale jongen tegenkom die het beste met mij voorheeft. Of wellicht geef ik de jongens die het beste met mij voorhebben geen kans. Of misschien vind ik het saai als het te makkelijk gaat. Love ain’t easy

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

18 Responses to Waarom willen jongens altijd seks?

 1. hij drinkt een kopje koffie met je dat betekend dat je wel iets terug mag doen

 2. Op de eerste date nooit gelijk mee naar iemand zijn huis. Dan geef je zelf ook verkeerde signalen af!

 3. Groot gelijk hoor! Alhoewel je nu inderdaad wel een berg jonge mannen over 1 kam scheert…En niet iedereen hoort daar. Ik heb al vier jaar een hele lieve vriend… En die betaald voor mij ook wel een kop koffie zonder dat hij er iets voor terug hoeft 😉

  “Avonturen voor een kop koffie…” Dat klinkt eigenlijk zelfs best wel goedkoop. Gewoon even afwachten dus! Je komt vanzelf de juiste jongen tegen.

 4. Het is natuurlijk belangrijk om duidelijk te zijn dat je wel een serieuze relatie wilt. Als je weg vlugt door te zeggen dat je naar school moet kan het zijn dat de jongen gewoon niet zo snugger is om te begrijpen dat je niet alleen op seks uit was. Maar als ze echt opdringerig zijn is blocken helaas de enige optie. Om dit risico te verkleinen zou ik zelf eerst een paar keer buiten de deur afspreken, daarin duidelijk zijn waar je op uit bent en hopen dat jongens die alleen hun pik achterna lopen hun geduld verliezen.

 5. Ik heb afgelopen tijd mijn lichaam aan één iemand gegeven en nu is het over en weet ik niet wat ik moet doen. Ik zeg: nooit seks, wees celibaat. Jongens zijn niet te vertrouwen, ik ben alleen maar gebruikt als een ordinaire hoer!!!

 6. Een koffie en een burrito, je mag god op je blote knietjes bedanken. #metoo

 7. ik denk zo dat die beste jongeman ook een beetje klaar met jouw was als hij dat laatste berichtje naar je stuurde.

 8. Beste “meisje”

  Laten we even realistisch zijn.. Je gaat naar een club, je kleed je ongetwijfeld mooi aan, je draagt make up, je bent aan het dansen… Wat verwacht je precies? Dat jongens ook de club bezoeken om een langdurige relatie te vinden? You for real?

  Ik heb vroeger gewerkt als taxichauffeur en de jongens die ik ging ophalen van huis brachten altijd meisjes mee terug naar huis voor seks. Meisjes zijn echt bijzonder naief. Wees gewoon realistisch. Hoe ga je ooit een fatsoenlijke jongen ontmoeten in de club? Haha, come now.

  En ja, jongens onder elkaar dan wordt er altijd gelachen hoe zij een meisje hebben genomen en gedaan.

  PS: aan anoniempje: really? Je bent in een ‘relatie’ en hij knalt je elke dag. Als hij geen zin meer heeft, dan gooit hij je weg. Kifesh je denkt dat hij om je geeft? Grow up.

 9. nou als jij een stel hersens had zou je niet zo snel naar zijn huis gaan hahah

 10. Keertje koffie drinken Janine? Dan laat ik je zien dat niet alle mannen zo zijn 😉

 11. Je geeft niet bepaald een goed signaal af als je gelijk de eerst de beste keer met hem naar huis gaat. Als je echt een jongen wil vinden voor wat langdurig, dan ga je eerst een paar keer daten zonder dat je met elkaar naar huis gaat. Als hij het na een paar weken nog interessant vindt als je alleen eens een keer hebt gezoend, dan kan je er misschien vanuit gaat dat hij niet alles seks wil 😉 ik ben in de 30 en zelfs mijn vrijgezelle maten van in de 30 hadden het als een kans gezien als je gelijk de eerste dag mee naar huis gaat

 12. De jongen heeft wel een beetje gelijk, ik vertel je waarom.
  Je vond een leuke jongen in de “Club”. Als je een goede jongen wilt vinden, dan doe je dat op straat of in de supermarkt tijdens het shoppen of op school tijdens een project waar je mee samenwerkt. Maar niet in de club, er bestaat een grote kans dat alle mensen in de club niet serieus zijn, ze zijn ook allemaal dronken of inder invloed van andere dingen. Niet te vergeten de vrouwen zijn dat allemaal 10 sterren heren denk ik ook, dat noem ik lust. En dan lopen de vrouwen tegen hem te schuren of te kussen dan weet je dat dit niet echt is en niet serieus is.

  Je ging naar zijn huis op de eerste date, dus kreeg hij de indruk dat jij het zelfde wilde.

 13. Wauw wat een hoop kortzichtige reacties! Dus je kunt tegenwoordig niet eens meer (na een kopje koffie, want geef nou toe: niets is opwindender) spontaan naar iemands huis gaan, omdat je dan de verkeerde signalen afgeeft? Of je kunt niet meer dansen op je favoriete muziek en in je leukste outfit, omdat je dan het signaal afgeeft dat je uit bent op seks?

  Ik vind het een hele rare gang van zaken dat wij als meisjes blijkbaar moeten letten op de ‘signalen’ die wij uitzenden. En de mannen hier hun gedrag goedpraten door of de natuur de schuld te geven of het meisje!

 14. @ Gouden tip: Heerlijk down to earth. Sta volledig achter je.

  En over vrouwen kan je vaak hetzelfde zeggen (zijn ook vaak uit op seks), alleen geven zij dit niet snel vrij, omdat mannen over het algemeen helden zijn als ze erover praten en vrouwen zijn opeens een slet.

  Dit was mijn toevoeging.

  Iemand kopje koffie ?

 15. Een beetje laat, maar ik kan het niet laten om ook mijn zegje te doen.

  Wat verwacht je van een jongen die op je afstapt wanneer jij tijdens je favoriete r&b liedje aan het dansen bent? Het is niets anders dan je uiterlijke vertoon wat hem naar je toe heeft getrokken!

  Wil je serieuze mannen aantrekken? Wees zelf ook serieus. Op de eerste de beste afspraak ga je mee naar zijn huis, voor wat? Om naar zijn schilderijen te kijken?

  Wanneer jij jou houding verandert, zul je ook een heel ander soort man aantrekken.

  Een brug waarvan je misschien zult denken dat het niet op zijn plaats is: God de Schepper heeft alles met Zijn wijsheid bepaald en de regels uiteengezet voor ons; zo ook omgang tussen man en vrouw en hoe de lusten en gevoelens het beste geuit kunnen worden. Er bestaat nog zoiets als een huwelijk, wat de vrouw bescherming en zekerheid biedt.

  Ik adviseer je na te denken over de zin van het leven, dat zal dit soort gebeurtenissen in een ander perspectief plaatsen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top