Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Janine Tuinfort is 20 en studeerde deze zomer af aan de opleiding communicatie. Ze neemt je mee op avontuur in de liefde. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Hij is een van de liefste jongens die ik ken, te lief voor mij

Gepubliceerd: 10 April 2018 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Janine

Vorig jaar leerde ik een jongen kennen en het is echt een van de liefste jongens die ik ken. Dat is tegelijkertijd de reden waarom het niets is geworden: hij is te lief voor mij. 

Nu zul je denken: ‘Het is ook nooit goed hè, Janine?’ Maar waarom zou ik genoegen nemen met minder? Nu moet ik niet afdwalen, terug naar mijn date-ervaring.

De eerste keer dat ik hem zag, was in Dordrecht. Ik was best nerveus aangezien ik hem wel knap vond, al was hij niet helemaal mijn type. We aten samen een hapje en dat ging allemaal makkelijk, te makkelijk eigenlijk. Meneer had geen eigen mening, waardoor alles wat ik zei goed en leuk was. Ik vind een beetje ruggengraat wel aantrekkelijk in een man, discussiëren kan namelijk best lekker zijn.

Een heel simpel voorbeeld: ik had gestemd op GroenLinks en hij op de VVD. Na twee argumenten gaf hij mij gelijk en zou hij in het vervolg op GroenLinks stemmen. Dat maakte ons gesprek niet interessanter. Het ging al helemaal de mist in toen hij over zijn ex begon. Zo begon ik namelijk ook over die van mij en daarna realiseerde ik me dat ik eigenlijk nog niet over hem heen was.

Einde verhaal zal je denken. Maar nee, toch niet helemaal. Afgelopen carnaval kwam ik deze jongen weer tegen in Breda. Ik was op dat moment eigenlijk helemaal klaar met Brabanders door mijn lange reis naar Tilburg. Toch lukte het hem om mij nog een keer mee uit te nemen voor een hapje en een drankje. Had hij dan toch een beetje ruggengraat ontwikkeld het afgelopen jaar?

Het was een gezellige avond, daar kan ik niets negatiefs over vertellen. Alleen zag hij er meer in dan ik. Hij appte bijna elke minuut van de dag, zonder te overdrijven. ‘Wat ben je aan het doen, wat vind je van dit, wat vind je van dat, wat ben je nu dan aan het doen?’ En als ik dan even niet reageerde, dacht hij dat ik hem negeerde. Ik werd hier zo benauwd van dat ik hem na een week heb verteld dat ik dit niet fijn vond en we het er beter bij konden laten.

Op een of andere manier dacht hij dat er een ander was?!
Ik weet niet hoe hij op dat idee kwam, maar dat boeit nu niet meer.
Mijn telefoon gaat nu gelukkig niet meer iedere minuut af…

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

6 Responses to Hij is een van de liefste jongens die ik ken, te lief voor mij

 1. Waarschijnlijk had je geen tijd om op hem te reageren de hele dag. Maar natuurlijk wel genoeg tijd om door nutteloze social media watervallen heen te scrollen.

 2. ”Op een of andere manier dacht hij dat er een ander was?!
  Ik weet niet hoe hij op dat idee kwam, maar dat boeit nu niet meer.”

  Vast eerdere ervaringen en met online daten is dat vaak het geval. Zelf ook vaak meegemaakt dat iemand ineens minder zei, dan vervolgens negeerde(mensen durven je vaak niet af te wijzen of eerlijk te zijn) of een zei dat ze een ander had ontmoet. Dan later terugkomen omdat het niks werd. Jammer dan, ben geen 2e keus. Veel mensen eten van meerdere bordjes. Al zou ik daar niet over zeuren. Als iemand niks terug zegt zeg ik ook gewoon niks meer na een tijdje. Moet van 2 kanten komen. Anders krijg je later vaak alsnog dat probleem, dat alles eigenlijk van 1 kant moet komen.

 3. Geen eigen mening hebben en je een week digitaal stalken klinkt niet heel lief tho

 4. Ohh… Kalverliefde. Een van de meest pijnlijke dingen die je als jongvolwassenen mee kan maken. Mits je die jongen niet zit zitten, kap het gewoon hard af. De meeste heren snappen helemaal niks van het verleidingsspel.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top