Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Janine Tuinfort is 20 en studeerde deze zomer af aan de opleiding communicatie. Ze neemt je mee op avontuur in de liefde. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Hij is leuk, maar van een date komt het maar niet

Gepubliceerd: 26 June 2018 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Janine

Toen ik vorig jaar nog eigenwijs door het inmiddels afgezworen Tinder swipete, zag ik een leuk speledingetje voorbijkomen. We chatten al een tijdje af en aan, maar van een date lijkt het maar niet te komen.

Het speledingetje kwam mij tijdens het swipen bekend voor en al snel wist ik waarvan: hij had bij een vriendinnetje op school gezeten. Zij vond hem altijd aardig en charmant om te zien. En nu, jaren later, zag het overallplaatje er nog steeds leuk uit. Hij is een volbloed Nederlander, maar lijkt ergens iets weg te hebben van een knappe Italiaan. Dus dus ik dacht ‘why not?’ en gaf hem een hartje.

We hebben een tijdje gezellig zitten appen en ik wist dat hij dichtbij woonde. Omdat ik er niet van houd om eindeloos berichtjes te sturen, maakte ik hem duidelijk dat ik op date wilde. Hij hield de boot af en wilde blijkbaar nog liever veilig achter zijn telefoon blijven zitten. Hierdoor verwaterde het contact.

Een aantal maanden later kreeg ik plots weer een berichtje van deze jongeman. Hij had een foto van mij op social media gezien en vroeg zich af hoe het met mij ging. Typisch. We hebben toen weer even een tijdje geappt, maar mijn gedachten waren op dat moment bij iemand anders. Jammer genoeg had hij toen wel zin om af te spreken, maar ik poeierde hem af.

Tot op de dag van vandaag vraagt hij regelmatig wanneer onze eerste date gaat plaatsvinden. Het begint altijd met een compliment op een foto en als ik reageer, vraagt hij verder. Ik vind zijn aandacht fijn, dus ik speel het spelletje mee. Dat is natuurlijk niet helemaal fair van mij aangezien ik momenteel geen interesse heb.

Ik vraag ik mij af hoe oprecht zijn interesse is en wat er zou gebeuren als ik echt op zijn aanbod zou ingaan. Ik denk dat hij dan snel weer verdwijnt. Voor een tijdje in ieder geval. Misschien moet ik het dan toch eens proberen, gewoon om te kijken waartoe het kan leiden. Sterker nog, ik stuur hem nu een berichtje…

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Hij is leuk, maar van een date komt het maar niet

 1. Als je een man was, zou je een player zijn genoemd. Denk ik.

 2. Ik ben het eens met Anoniempje, als je het beschrijft als man is dat echt een heel ander verhaal.

 3. Je noemt hem “speledingetje”, zegt genoeg.. jouw interesse in hem is ook niet oprecht.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top