Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Lieve Tosca met zonnebril op

Lieve Tosca, willen jongens echt altijd seks?

Lieve Tosca,

Blogger Janine beklaagt zich over de jongens die ze datet. Ze willen altijd seks en zij niet. Zij weigert met Jan en alleman het bed in te duiken. Ik ben ook single en als ik vrijgezelle jongens tegenkom, merk ik hetzelfde als Janine. Na een kort algemeen babbeltje, sturen ze het gesprek al snel de stoute kant op. Ligt het aan ons of willen jongens echt altijd seks?

Lfs, Madonna

Foto van Lieve Tosca met zonnebril op
Lieve Madonna,

Ja, ik denk dat jongens vrijwel altijd seks willen. Alleen als ze slapen of net seks hebben gehad, willen ze even niet. Maar daarna zijn ze vaak snel weer te porren voor nog een potje horizontale tango. Daar kunnen ze zelf ook niet zo veel aan doen, ze hebben nou eenmaal veel meer testosteron in hun bloed dan vrouwen. En dat hormoon zorgt ervoor dat ze meer zin hebben.

Dat jongens seks willen, betekent natuurlijk niet zo veel. Ik heb bijvoorbeeld altijd zin in toastjes met Franse kaas en wijn, maar meestal neem ik een boterham met pindakaas en een kop koffie. Want ja, het kan niet altijd feest zijn. En het is echt niet zo dat de wereld vergaat als ik niet mag eten en drinken waar ik zin in heb of als een jongen geen seks met je mag. We moeten alleen allebei even een alternatief bedenken.

Nu klinkt het net alsof alle mannen op seks beluste honden zijn en dat is natuurlijk niet zo. Seks is een natuurlijk onderdeel van het leven en iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Er zijn dus ook voldoende mannen die het prima vinden om te wachten tot een meisje klaar is om het bed met ze te delen. Of mannen die het zélf fijner vinden om te wachten totdat ze zich genoeg op hun gemak voelen om hun kleren uit te trekken. Echt, die types zijn er genoeg. Net zoals er vrouwen zijn die wel met Jan en alleman het bed delen. Ieder zijn/haar ding.

Als jij, net als Janine, geen zin hebt om met Jan en alleman het bed te delen, is het goed om daar duidelijk over te zijn. Praat tijdens de kennismaking (in het echt of in een datingapp) niet over seks. Er zijn genoeg andere onderwerpen om over te praten. Als hij het gesprek toch steeds richting seks stuurt, is het goed om direct aan te geven dat je daar liever een tijdje mee wacht. Als hij dan afhaakt, weet je genoeg.

Mocht het toch tot een date komen, spreek dan af op neutraal terrein en blijf daar ook. Als het koffietentje of de kroeg waar je hebt afgesproken te rumoerig is voor een goed gesprek, kan je altijd even gaan wandelen of een rustiger plekje opzoeken. Ga niet samen naar huis, want iedereen weet wat er thuis gebeurt na een date.

Hij hoeft je ook niet thuis te brengen. Als je hem niet goed kent, is het niet zo belangrijk dat hij weet waar je woont. Dat komt eventueel later wel.

Als een man je vraagt of je zin hebt in seks, kan je natuurlijk altijd ‘nee’ zeggen. Als hij dat een beetje volwassen oppakt, is er helemaal niets aan de hand. Als hij erom gaat zeuren of je fysiek dwingt tot handelingen waar je geen zin hebt, moet je wegwezen want dat is nooit oké.

Lfs, Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 25 April 2018 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Lieve Tosca, willen jongens echt altijd seks?

  1. Als jongen kan ik een deel bevestigen. Ik zit tegenwoordig ook op een datingapp en ben juist niet op zoek naar seks. Dat komt uiteindelijk wel, maar belangrijkste is nu het vinden van een meisje voor een (vaste) relatie.
    Conclusie: niet alle jongens willen meteen seks (wat ik in de derde alinea gelukkig ook teruglas)

  2. Je moet eigenlijk het krijgen van een vriendje zien als een nieuwe werknemer vinden. Je zet een vacature online waarin je criteria opschrijft over wat een jongen in zich moet hebben. Heb je een keer een jongen die jou niet leuk vindt maar wel met je naar bed wil? Dan kan dat gebeuren. Niet leuk maar je gaat gewoon door naar de volgende kandidaat. Krijg je een paar keer achter elkaar “sollicitanten” wiens interesse niet verder gaat dan seks met jou? Dan wordt het tijd om wat te veranderen aan je sollicitatieprocedure.
    Bron: https://mannengeheim.nl/waarom-mannen-alleen-seks-willen/

  3. “Oh ik vraag me af of jongens echt alleen seks willen laat ik een mail sturen naar een vrouw die weleens stukjes schrijft voor jongeren”. Hier is een link voor je die waarschijnlijk een beter antwoord geeft: http://lmgtfy.com/?q=willen+jongens+alleen+maar+seks . Misschien kom je dan uit op een onderbouwt onderzoek in plaats van “Ja, ik denk dat jongens vrijwel altijd seks willen”.

  4. mannen willen niet alleen maar seks. Wat een bullshit. Als het gesprek naar seks keert, dan is dat vaak (niet altijd) aan jouw eigen woordkeuzes te danken of aan de keuzes die je maakt tijdens een date. Vrouwen zijn heel goed in verkeerde signalen afgeven en als een man daarop reageert, dan is het huis opeens te klein 😉

  5. Nou ouwe, wat is dat voor een slechte statement. 9 van de 10 keer gaat het begin van mijn gesprekken al zo:
    Man: Hey, hoe gaat het?
    Ik: Hoi, ja goed. Druk met school.
    Man: Cool. Houd je van seks?

    Letterlijk! De! Tweede! Zin!
    Dus afschuiven op dat vrouwen ‘vaak’ de uitlokkers zijn, is ongegrond en onterecht.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top