Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jimmy (23) zit in het vierde jaar van de opleiding facility management. Hij woont in Den Haag op kamers, werkt daar als kok in een Spaans restaurant en reist dagelijks op-en-neer naar Rotterdam. Hij blogt over de dingen die hem opvallen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Liever een 6 zonder stress dan een 7 zonder leven!

Gepubliceerd: 4 September 2018 • Leestijd: 1 minuten en 5 seconden • Jimmy

‘Liever een 6 zonder stress dan een 7 zonder leven’ is mijn motto wat betreft schoolwerk. Want ik geniet echt van die eerste weken van een nieuwe periode waarin je relatief weinig hoeft te doen.

Je kan natuurlijk meteen beginnen met het maken van een samenvatting per les waardoor je aan het einde niet zo hoeft te stressen, maar ja wie heeft daar nou zin in? Het is een select groepje studenten dat zich gedurende de hele periode bezighoudt met het maken van samenvattingen, huiswerk en overzichten.

Het is meestal ook dat selecte groepje dat het tentamen of project in één keer haalt. Het zou dus goed zijn om te doen wat zij doen, maar ik stel mijn schoolwerk vaak zo lang mogelijk uit, met alle gevolgen van dien. Waarom doe ik dat eigenlijk? Plan ik niet goed? Ben ik lui? Ben ik niet gemotiveerd genoeg? Staat er niet genoeg druk op me?

In mijn geval is het een combinatie van al deze dingen. De week na mijn tentamens doe ik niks dat schoolgerelateerd is. De eerste dagen ga ik bankhangen en Netflix kijken tot de max, vervolgens spreek ik af met vrienden om me eens flink te bezatten. Soms wil ik nog wel iets educatiefs doen, zoals het bezoeken van een museum of iets dergelijks, om daarna nog een weekend los te gaan.

Het gevolg is dan dat ik de maandag erna met een fikse kater in bed blijf liggen waardoor ik de eerste lessen van de periode mis. Vervolgens kom ik dan de dinsdag naar school en loop ik meteen achter de feiten aan.

Een planning maken kan ik trouwens heel goed, alleen het naleven iets minder. Je kan het niet echt een goed begin noemen…maar ja ik ben toch student!

Ik heb tenslotte liever een 6 zonder stress dan een 7 zonder leven.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Blog Jimmy: Liever een 6 zonder stress dan een 7 zonder leven!

 1. Een 7 is ook makkelijk te halen door op tijd aanwezig te zijn en goed de les te volgen. Je hoeft er geen dagen voor te leren. Dan heb je alsnog een leven en sta je gemiddeld toch iets hoger.
  Maar wat weet ik nou. Netflixen en katers zijn belangrijker dan je opleiding heelhuids afronden 😉

 2. Het gaat er niet om of je een zes of een zeven haalt, je studeert voor je eigen toekomst. Ik kan me niet indenken dat iemand trots op een dergelijk voorbereiding op de toekomst.

 3. Gisteren las ik een bericht dat de minister het bindend studie advies naar 40 punten wil brengen. Dit omdat de studenten teveel stress zouden hebben. Dit verhaal sterkt mij weer in mijn mening dat dat een totaal verkeerd signaal is. Dit nodigt mensen, zoals jij, nog meer uit om achterover te gaan leunen. Jij hebt geen stress door de opleiding, maar zelfveroorzaakte stress door de studiehouding. Succes met je toekomst!

 4. “Een planning maken kan ik trouwens heel goed, alleen het naleven iets minder. Je kan het niet echt een goed begin noemen…maar ja ik ben toch student!“

  Ach, ik denk dat menig docent zichzelf ook in deze uitspraak herkent. Niet alleen studenten hebben hier last van.

 5. Psychologisch gezien is school niet goed ingesteld op menselijk gedrag. De tentamens lijken altijd ver weg. En als je op jezelf woont is er niemand die je becommentarieerd als je Netflixt ipv je schoolwerk doet. Je kan jezelf proberen aan het werk te krijgen door iemand anders je te laten controleren of belonen voor goed bestede tijd. Of door een planning te maken die
  iet gericht is op wanneer je je werk moet doen maar hoeveel werk het is en wordt als je er niet aan begint. Zelf heb ik ook graag strenge docenten die eisen dat je werk aflevert voor de les.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: