Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Janine Tuinfort is 20 en studeerde deze zomer af aan de opleiding communicatie. Ze neemt je mee op avontuur in de liefde. Haar eerdere blogs lees je hier.

Recente blogs

Blog

Mijn zogeheten relatie duurde nog geen zeven dagen

Gepubliceerd: 15 May 2018 • Leestijd: 1 minuten en 27 seconden • Janine

Via Tinder leerde ik mijn eerste echte vriendje kennen. Het is alweer een paar jaar geleden en het was geen succes. Hij was negen jaar ouder en na een krappe week verkering maakte ik het uit.

Ik leerde deze oudere jongen (ik was jong, onzeker en wilde aandacht) net voor de zomervakantie kennen. We zijn op één date geweest waarbij we heerlijk en vooral duur – op zijn kosten – hebben gegeten bij Hotel New York aan de Wilhelminakade.

Na onze date ging hij drie weken op vakantie. En toen hij terugkwam, ging ík twee weken weg. Hoe krijg je het voor elkaar? Ondanks die vage planning en het feit dat mijn internetbundel niet geldig was buiten Nederland, hebben we elke dag contact gehad. Wat was ik blij met de dagelijkse vijf minuten gratis camping wifi.

Toen ik terugkwam van vakantie spraken we af om te gaan winkelen. Omdat hij claimde geen waarde te hechten aan geld, wilde hij per se een duur paar sneakers voor mij kopen. Er gingen direct alarmbellen rinkelen in mijn hoofd. Een stemmetje schreeuwde: Als het niets wordt, zit je met die schoenen. Om dat te voorkomen, heb ik ze zelf gekocht. Gelukkig lopen ze nog steeds lekker.

Na die date hebben we via WhatsApp onze relatie bevestigd. Lang leve daten anno 2016. Maar hé, ik had een ein-de-lijk een relatie. Een relatie, commitment, monogamie, vastzitten aan één persoon. Erger nog eigenlijk, ik zat vast aan hém. Dat leeftijdsverschil van negen jaar zag ik nu eigenlijk pas als iets heel raars.

Zondagmorgen negen uur heb ik hem opgebeld. Hij nam verrast op en was blij om zo vroeg mijn stem te horen. Ik wilde direct eerlijk zijn en vertelde hem dat ik geen leuk nieuws had. Zelf had ik nog nooit een relatie beëindigd en dit was nieuw voor mij.

Ik vertelde hem over mijn twijfels en dat ik het hele relatie-gedoe geen goed idee vond. Hij snapte het niet, vertelde verontwaardigd dat hij nog nooit was gedumpt en hing boos op. Vervolgens heeft hij mijn nummer geblokkeerd, me verwijderd van Snapchat en Facebook. Dat is dan negen jaar ouder…

Mijn zogeheten relatie duurde dus nog geen zeven dagen. Ik was pas achttien en het idee van de hele relatie benauwde mij destijds enorm. Nu ik eraan terugdenk, geilde ik waarschijnlijk meer op zijn aandacht dan op hem.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Mijn zogeheten relatie duurde nog geen zeven dagen

 1. Wat een minderwaardigheid tegenover de persoon waar je het nu over hebt… “Dat is dan negen jaar ouder…”. Die zo geheten “dat” is wel nog steeds een persoon een beetje respect voor je medemens is toch niet veel gevraagd? En ook vind ik het niet zo raar dat hij je heeft opgehangen… Sinds Whatsapp bestaat lijkt het allemaal opeens maar normaal om via de telefoon een relatie te beëindigen. Ikzelf vind dat echt niet netjes en zou zelf ook gigantisch boos zijn. Zoiets is persoonlijk en doe je face-to-face… Zeker als de desbetreffende jongeman 9 jaar ouder was snap ik die kloof wel en dus ook de bijkomende woede en frustratie.

 2. Ik heb mijn vorige relatie (duurde aanzienlijk langer dan negen dagen) beëindigd via email, dus ik heb geen commentaar op de manier waarop je het uitmaakte.

  Maar het is in principe begrijpelijk dat je geblokkeerd bent op social media. Na een lange relatie kan het vaak pijnlijk zijn om nog aan die ene persoon herinnert te worden, en als je maar kort gedate heb,….tja wat heb je eraan?? Stel het is al een jaar uit en je ziet zijn selfies (of foto’s van zijn eten) voorbij komen, is dat überhaupt nog interessant?

 3. Ik heb niet zoveel op te merken aan de manier waarop je het hebt uitgemaakt en dergelijke. Maar sorry, je hebt echt een lelijke karakter. Je wilt niet vast zitten aan een persoon? Wil je soms seks met iedereen? Het lijkt mij normaal dat je met een persoon iets hebt. Maar aan de andere kant, jij weet helemaal niet wat je wilt en je kunt niet zomaar alles en iedereen ff gaan uitproberen. Dat slaat nergens op.

  Mannen begrijpen vaak niet waarom vrouwen op een bepaalde manier denken. Maar ze denken eigenlijk niet, het is meer op basis van emoties. Ene moment wil je iets heel graag en ander moment ren je weg.

  Bovendien is Tinder niet echt een plek waar je een relatie uit wilt halen. Mensen zoeken daar voornamelijk seks, just saying.

  En ik hoop echt dat meisjes inzien waar ze mee bezig zijn. Een persoon wil random seks en geen vriend. Oke, kan. Dan wordt ze een slet genoemd en ze wordt boos. Sorry maar wat verwacht je precies? -_____-”

 4. @TheDude, jouw reactie kan ik niet helemaal volgen. Janine vertelt over haar belevenissen op het gebied van liefde en relaties en jij beschuldigt haar en vervolgens de rest van de vrouwen van ‘verkeerd’ gedrag. Ik denk dat Janine heel normaal gedrag laat zien voor iemand van twintig. Op die leeftijd is het juist goed om te ontdekken wat voor een persoon bij je past. Volgens mij doet Janine dit op een hele respectvolle en eerlijke manier. Ook lijkt ‘bindingsangst’ mij begrijpelijk voor een persoon van achttien jaar. Iemand kan er best van schrikken als een relatie opeens heel ‘officieel’ is. Ik denk dat dit bij vrouwen én mannen kan spelen. Als laatste wil ik kwijt dat zowel vrouwen als mannen seks kunnen hebben buiten een relatie als er sprake is van wederzijdse toestemming. Ik vind dat geen reden om iemand te bestempelen als ‘slet’. Daarbij wil ik de kanttekening plaatsen dat dit niet speelt in de verhalen van Janine, dus deze beschuldiging lijkt mij hoe dan ook niet terecht.

 5. Leven en laten leven, iedereen doet het op zijn manier en leert daar weer van. Ik schat zo maar even in wat wat wij lezen maar een klein stukje is van het geheel (Zie leestijd 1.25 minuut). Vrouwen denken niet maar reageren met emotie, en omdat een vrouw random seks heeft is ze een slet. WOW wat een simpele gedachtegang, Duidelijk weinig kennis van vrouwen.
  Janine blijf bij jezelf en blijf vooral ook schrijven, ik kijk uit naar je stukjes!!!!!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top