Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

We hebben een nieuw collegelid: Zakia Guernina

Gepubliceerd: 5 July 2018 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Op 1 september begint Zakia Guernina als lid van het college van bestuur van de Hogeschool Rotterdam. Ze kijkt ernaar uit ‘om te mogen meebouwen aan het talent van Rotterdam’.

Portret van Zakia Guernina

Met het aftreden van collegelid Angelien Sanderman – lees hier haar afscheidsinterview –  viel er een gat in het driekoppige bestuur van de hogeschool. Nu de raad van toezicht Guernina heeft benoemd, is het bestuur weer compleet. Samen met voorzitter Ron Bormans en collegelid Wijnand van den Brink die vorig jaar aantrad, gaat Guernina het college van bestuur vormen.

Het nieuwe collegelid heeft zin in haar nieuwe baan. In de mededeling van de Hogeschool Rotterdam zegt ze: ‘Door mij midden in de samenleving van Rotterdam te begeven, wil ik ook samen met onze partners in regio en de stad aan onze ambitie werken van een inclusieve hogeschool met kwalitatief hoogwaardig contextrijk onderwijs.’

Guernina werkt momenteel als interim-manager bij maatschappelijke organisaties in de regio Amsterdam. Ze heeft een eigen bureau waarmee ze als interim-bestuurder bij diverse maatschappelijke organisaties werkte. Coert Beermans, voorzitter van de Raad van Toezicht, is vooral blij met Guernina’s brede achtergrond: ‘Met haar evenwichtige persoonlijkheid en brede ervaring en successen op het gebied van organisatiestrategie en verandermanagement, biedt zij toegevoegde waarde aan de uitdagingen waar de hogeschool voor staat.’

CV Zakia Guernina
Guernina behaalde in 1996 haar doctoraal bestuurlijke informatiekunde aan de Tilburg University, waarna zij slaagde voor de postdoctorale opleiding Register EDP-auditing aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij was werkzaam als managementconsultant bij PricewaterhouseCoopers (PwC), als associate partner bij IBM Services en bij Boer & Croon. In deze functies heeft zij ervaring opgedaan op het gebied van corporate strategie, verandermanagement en interim-management. Daarnaast is ze lid geweest van raden van toezicht, onder andere bij de Hogeschool Utrecht, en was ze vicevoorzitter van de raad van toezicht bij Vluchtelingenwerk Nederland.
Bekijk ook Guernina’s profiel op LinkedIn. 

Tekst: Hogeschool Rottedam/Tosca Sel
Foto: Hogeschool Rotterdam

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top