Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Illutration of authors face

Job zit in het tweede jaar van de opleiding bedrijfskunde MER, is lid van de Rotterdamse Studenten Tennisvereniging Passing Shot én vindt dat dat veel hbo’ers niet het maximale uit hun studietijd halen omdat het ‘student zijn’ in het hbo amper speelt. Om te laten zien hoe het ook kan, deelt hij de beste verhalen uit zijn studentenleven. Al Job’s blogs lees je hier.

Blog

Zo voorkom je de ‘gele kaart’ bij groepswerk

Gepubliceerd: 7 June 2018 • Leestijd: 1 minuten en 27 seconden • Job

Het is zaterdagavond, je bent weg met je vereniging, met je maatjes superlam Sweet Caroline aan het zingen en dan voel je opeens je telefoon trillen. Verdorie, het is de projectappgroep.

Illutration of authors face

Job zit in het tweede jaar van de opleiding bedrijfskunde MER, is lid van de Rotterdamse Studenten Tennisvereniging Passing Shot én vindt dat dat veel hbo’ers niet het maximale uit hun studietijd halen omdat het ‘student zijn’ in het hbo amper speelt. Om te laten zien hoe het ook kan, deelt hij de beste verhalen uit zijn studentenleven. Al Job’s blogs lees je hier.

Je kijkt op het scherm en ziet ‘45 berichten van Projectgroep’. Langzaam begint er iets te dagen… was er misschien een deadline? Waggelend kom je de kroeg uit en je begint te lezen. Of jij nog even de conclusie wil maken.

Je zou maar wat graag willen en probeert via je smartphone Drive te openen, maar het lukt niet want je bent te lam. Resultaat: je projectgroep boos, jij boos (hoewel je daar geen reden voor hebt) én een slechte reputatie als projectgroepsgenoot.

Ik ben weleens in deze situatie beland en er zijn een paar dingen die je kan doen om dit te voorkomen. Wees duidelijk over je beschikbaarheid. Al mijn projectgroepen weten dat donderdagavond mijn borrelavond is en dat ik dan niet bereikbaar ben. Daarnaast is het slim om twee weken van tevoren te vertellen dat je een weekendje weg bent. Dan komt het nooit als een verrassing én hebben ze geen poot om op te staan als ze je vragen om de bronnen APA te zetten. Zorg er dan wel voor dat je al je taken hebt gedaan, zodat je met een voldaan gevoel kan feesten.

Stel je bent het vergeten, je hebt de volgende ochtend een deadline en totaal geen zin om er dan aan te werken, maar die officiële waarschuwing of gele kaart wil je ook niet krijgen van je projectgroep. Dan is het voor de vrouwen een veelgebruikte tactiek – in ieder geval in mijn vriendenkring – om die avond een kerel te regelen en hem de volgende ochtend poeslief te vragen of hij aan je project wil werken. Als je mazzel hebt, zit hij achter je laptop te tikken en kan jij doorslapen. Zie het als een tegenprestatie, je hebt hem immers een slaapplek gegund.

Voor mannen ligt dat toch anders. Die zullen er de volgende ochtend vroeg uit moeten om de deadline te halen. Zo is het nou eenmaal.

Maar het allerhandigste is gewoon om je spullen op orde te hebben. Als je hoofdstuk 1 t/m 3 op zaterdag af moet hebben en je gaat een weekend weg? Zorg er gewoon voor dat je dat op donderdag af hebt. Kwestie van plannen. Geloof me, het voorkomt een hoop gezeik.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een maandelijkse update.

Reacties

Laat een reactie achter

16 Responses to Zo voorkom je de ‘gele kaart’ bij groepswerk

 1. Job ik hoop dat schrijven niet later je job wordt…
  Het artikel is inhoudelijk ondermaats doordat het weinig unieke inzichten verschaft.
  Ook de boodschap hoe belangrijk plannen wel niet is erg innovatief.

 2. Is dit dezelfde gast die zei dat HBO studenten de grappen van de uni/verenigingen maar moet accepteren? Nu zelfs nog zo over vrouwen praten.

 3. Sorry hoor… Een man in je bed in ruil voor het maken van huiswerk? Da’s wel erg goedkoop…

 4. Wat eeeeeenorm goedkoop, zeg. Neuken voor je huiswerk, dacht dat we in 2018 leefden?

 5. Man man man. Na de kritiek op je column waarbij je studenten stimuleert straalbezopen te worden raad je nu ook nog eens vrouwelijke studenten aan zich in te zetten tot een soort goedkope prostitutie om hun huiswerk te laten maken door een wildvreemde?

 6. Normaal zou ik zulke posts niet erg vinden, omdat studenten toch wel slim genoeg zijn om niet alles te geloven wat ze lezen op internet. Na wat ik dit jaar heb gezien over allerlei challenges waarbij er toch tieners/jong volwassenen om zijn gekomen, denk ik toch wel anders. Ik hoop dat de andere studenten die dit lezen toch zelf een beetje na kunnen denken en gewoon inzien dat je HBO-opleiding toch een stap hoger moet staan dan altijd maar uit gaan en smoesjes bedenken.

 7. Kan Tosca nou eindelijk eens opstaan tegen deze zinloze, studentonterende en vooral niets toevoegende columns?

 8. Wat is dit nou weer voor een belachelijke column. Vrouwelijke studenten moeten even een man aan de haak slaan zodat ze even jouw groepswerk kunnen doen voor je?

  Wat dacht je van gewoon je deadlines nakomen en maar een keer niet gaan zuipen als je zelf in tijdnood bent gekomen. Excuses van ik heb een vaste borrelavond zijn ook echt belachelijk. Je doet een opleiding niet voor niets, en als je liever wilt borrelen, dan kan je net zo goed stoppen.

 9. Normaal reageer ik niet op columns van profielen, maar wat een onzin artikel is dit. Na het artikel dat vrijdag eigenlijk een vervroegde zaterdag was en je er maar van uit moest gaan dat je groepsgenoten niet konden helpen (ongeacht of er een deadline zou zijn) weet ik in ieder geval zeker dat ik blij ben dat ik jou nooit als groepsgenoot hoef te hebben.

  Het lijkt me ook niet meer dan normaal om je eigen taken af te hebben als je weet dat je er niet meer aan kunt werken.

 10. @Tosca

  Excuus. In mijn hoofd werden de vervroegde zaterdag en de vorige van Job over 7 dingen die je de brakke vrijdagochtend doorhelpen inderdaad tot één blog bestempeld.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top