Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Femke Meijboom is tweedejaars student crossmediale communicatie aan de Rotterdam Academy (RAC). Ze is al sinds de brugklas gedreven bezig met schrijven en doet dat voor Profielen onder meer over lifestyle en het studentenleven.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Hallo, hallo, wat stinkt daar zo?

Gepubliceerd: 25 November 2019 • Leestijd: 0 minuten en 58 seconden • Femke

Ik kookte laatst voor het eerst met verse knoflook. Het was erg lekker, maar omdat onze keuken en woonkamer zo klein zijn, bleef de geur ontzettend lang hangen. Er werd geklaagd: het hele huis stonk ernaar. Maar toen dacht ik: er zijn zaken die nog veel meer stinken dan knoflook.

Het stinkt dat er altijd iemand wat te zeuren heeft. Het stinkt dat ik mezelf niet kan zijn. Dat ik geen okselhaar zou kunnen laten staan. Of dat ik besluit nooit kinderen te krijgen. Of dat ik elke feestdag de vraag krijg: ‘Heb je nou al een vriend?’ Alleen ik weet toch wat het beste is voor mezelf?

Het stinkt dat ik me op straat niet altijd veilig voel. Dat het normaal wordt dat we onze live locatie moeten delen wanneer we in het donker naar huis gaan. Het stinkt dat ik met mijn sleutels tussen mijn vingers in gebalde vuisten moet lopen als een vrouwelijke Wolverine.

Ik zou me veilig moeten voelen. Veilig als persoon, met wie ik ben en wat ik doe. Waar ik ook ben en wat ik ook doe. Maar dan is daar de maatschappij met hun oordelen en hokjes om me in te stoppen. Klaar om me terug te duwen en een hand over mijn mond te slaan.

Ik vind dus dat we ons minder zorgen moeten maken over wat we doen, wie we zijn, wat we willen bereiken en hoe we eruitzien. En dat we ons meer zorgen moeten maken, echt moeten inzetten, om de gewoonte van het hokjesdenken te doorbreken. Dat we ons hard moeten maken voor de ander, die ook zijn best doet om zichzelf te kunnen zijn.

En het stinkt minstens zo erg als knoflook dat dat nog niet normaal is.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Hallo, hallo, wat stinkt daar zo?

 1. Als ik dit zo lees moet ik enorm aan de podcast/boeken van de meiden van Damn Honey denken. Misschien iets voor jou, voor als je het nog niet kende!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top