Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Darice de Cuba (38) is webdeveloper bij Profielen. Zij is geboren op Aruba en woont sinds 2000 in Nederland. Ze houdt zich graag bezig met toegankelijkheid en inclusie waarover ze blogt op haar Engelstalige blog. Darice is laat-doof.

Recente blogs

Blog

Al die vrouwen die in groepsverband naar het toilet gaan. What’s that about?

Gepubliceerd: 13 June 2019 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Darice

Sinds ik doof ben, observeer ik ‘human behaviour’. Toen het geluid wegviel, focuste ik me op lichaamstaal en wat mensen om me heen doen. Ik houd ervan mensen om me heen te illumineren met mijn observaties. De laatste gaat over vrouwen en toiletbezoek op de hogeschool.

Als er een ding algemeen bekend is bij de vrouwenpopulatie op locatie Museumpark, is het dat de toiletten overbevolkt zijn. Tijdens piekuren op school staat er vaak een rij voor de sanitaire voorzieningen.

Het helpt dan ook niet dat sommige vrouwen het nodig vinden om groepsgewijs een of twee vriendinnen te vergezellen die de wc bezoeken. Als je even je handen wilt wassen, moet je je tussen al die appende vrouwen door wringen. Blijkbaar staan ze liever in een onfris ruikende toiletruimte op hun vriendin te wachten dan buiten. What’s that about? 

Voor veel mensen is een toiletbezoek een kort moment om de gedachten te ordenen en is de wc een soort stilteruimte. Even een zenmoment terwijl je je handen wast en checkt of je haar en make-up nog goed zitten. Diep ademhalen en tot jezelf komen voordat je weer de meute in moet.

Mensen die aan paniekaanvallen lijden, krijgen zelfs het advies even tot rust te komen op het toilet. Maar als je dan terechtkomt in een overvolle ruimte waar een aantal dames slechts staat te lummelen of te praten, wil je zo snel mogelijk weg.

Ik ben benieuwd waarom vrouwen dit doen. Ik snap helemaal dat je ‘s nachts in een onveilige omgeving of overdag op een festival liever met een groep bent. Zelf ga ik dan ook niet alleen op pad. Maar waarom dames op de hogeschool tot bijna in het kleinste kamertje in groepen bewegen, is mij een raadsel.

Profielen zoekt bloggers (studenten én medewerkers)

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Al die vrouwen die in groepsverband naar het toilet gaan. What’s that about?

 1. Tsja, Jammerende Jennie werd door een basilisk gedood en Hermelien aangevallen door een trol op het toilet, is toch wel oppassen…

  Maar, ben het wel eens met het artikel. Het is toch ook veel makkelijker om je vriendin te vragen even (buiten het toilet) op je spullen te letten terwijl jij even snel gaat plassen? Zit je tenminste ook niet met jas en tas op het toilet.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top

%d bloggers like this: