Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret van Sangie Nutbey voor Humans of HR

‘Ik ben best verlegen, maar ‘on stage’ valt dat weg en neemt mijn alter ego het over’

Sangie Nutbey is vierdejaars culturele maatschappelijke vorming. Ze wilde vroeger actrice worden, maar is nu presentator. Normaal gesproken veilig achter de microfoon op Den Haag FM, maar op 5 mei op het Sena Performers Stage van het bevrijdingsfestival voor duizenden mensen. ‘Ik vind het echt wel spannend.’

‘In februari werd ik gevraagd als presentator voor het bevrijdingsfestival in Den Haag. Ik kreeg een sms’je van de oude stationmanager van Den Haag FM waarin hij vroeg of ik het podium van Sena Performers Stage wilde presenteren. Ik kon het bijna niet geloven. Meestal zit ik bij Den Haag FM gewoon veilig in de studio achter mijn mic, niemand die me ziet. Vorig jaar waren er bij het bevrijdingsfestival in totaal tachtigduizend mensen. Dat is even wat anders. Ik vind het echt wel spannend.

‘Sena Performers Stage is het hiphoppodium met alle urban acts en is vooral op jongeren gericht. De tofste artiest die daar gaat optreden vind ik Latifah. Zij staat in de urban scene aan de top en is echt een powervrouw. Ik vind het stoer dat ik iemand zoals zij, die mij zo inspireert, mag aankondigen.

‘Ik begon met presenteren toen ik werd gevraagd voor een tv-programma bij de hindoestaanse omroep. Ik ben zelf geen hindoe, maar het leek me wel grappig. Zo kwam ik erachter dat ik presenteren ook leuk vond, terwijl ik eigenlijk actrice wilde worden. Uiteindelijk wilde ik meer met jongeren en urban gaan doen en ben ik bij Den Haag FM het jongerenprogramma Young Agga gaan presenteren.

‘Urban spreekt jongeren erg aan, maar wordt door de mainstream media best tekortgedaan. Als je op Spotify kijkt hoeveel ervan gestreamd wordt en je vergelijkt dat met wat bijvoorbeeld Qmusic draait, dan komt dat niet erg overeen. De algemene media zijn best wel wit en oud. Daarom zie je urban daar denk ik niet echt terug.

‘Ik vind het interessant dat ik voor mijn studie met dit soort dingen bezig kan zijn. Het plan voor mijn afstudeeronderzoek is vandaag goedgekeurd. Ik ga onderzoeken hoe de samenwerking tussen organisatoren in de urban scene in Den Haag verbeterd kan worden. Hoe ze hun agenda’s beter op elkaar kunnen afstemmen en welke programma’s samengevoegd kunnen worden om jongeren beter te bereiken. Rotterdam is wat dat betreft een voorbeeld voor Den Haag, want daar gaat het stukken beter.

‘Afstuderen is een spannende, maar ook rare periode. Je zet een volgende stap in je leven. Het is mooi, maar ook een soort van eng. Omdat we tijdens de opleiding veel moesten reflecteren, ben ik er wel achter gekomen wie ik ben en wat ik wil. Ik heb nu het besef dat ik het zelf moet doen en dat niemand het voor me gaat doen. Over vijf jaar hoop ik te presenteren bij BNN of 538. Ik geef al mediatrainingen en zou dat nog meer willen doen. Ook zie ik mezelf wel wat in het theater doen.

‘Voordat ik klaar ben met het afronden van mijn studie wordt het eerst nog 5 mei. Toen de line-up vorige week in het Hilton bekendgemaakt werd, kreeg ik helemaal een verliefd gevoel omdat ik er zo’n zin in heb. Ik had echt vlinders in mijn buik. Straks op het podium zal ik me ook zo voelen. Ik ben best verlegen, maar on stage valt dat helemaal weg neemt mijn alter ego het over. Dan verkeer ik in een roes. Als je ziet dat het publiek helemaal gehypet wordt, door mij, dat is zo tof.’

Tekst en beeld: Wietse Pottjewijd

Profielen Playlist: dit zijn de lievelingsliedjes van HR-studenten

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
Wil je Humans of HR volgen? Dat kan via humansofhr.nl, via Instagram of de Facebookpagina. Meer lezen over Humans of HR?
Gepubliceerd: 22 March 2019 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to ‘Ik ben best verlegen, maar ‘on stage’ valt dat weg en neemt mijn alter ego het over’

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top