Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Job zit in het derde jaar van de opleiding bedrijfskunde én vindt dat dat veel hbo’ers niet het maximale uit hun studietijd halen omdat het ‘student zijn’ in het hbo amper speelt. Om te laten zien hoe het ook kan, deelt hij de beste verhalen uit zijn studentenleven. Alle blogs van Job lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Punten halen gaat makkelijker als je ook een beetje geniet

Gepubliceerd: 20 June 2019 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Job

De laatste weken van juni bestaan voor mij uit studeren, studeren en nog eens studeren. Even knallen, dan kunnen we daarna weer feesten.

Wat mij helpt in de tentamenweken: afleiding. Het is deprimerend en een tikkeltje sneu om je vier weken lang alleen maar op te sluiten op je kamer en te focussen op punten halen, achterstanden wegwerken en progressie boeken. En vergeet ook niet de deadlines van weer zo’n achterlijk project waar je mee bezig moet zijn.

Behalve sneu is het ongezond om je wekenlang op te sluiten, dus ga af en toe gewoon de stad in met je maatjes, bezoek je oma of doe iets anders wat je leuk vindt.

Als je uitwonend bent, is het tijdens studeerperiodes geen slecht idee om even naar ‘thuis-thuis’ terug te keren. Niet alleen om te checken of je ouders niet verhuisd zijn zonder je het te vertellen, maar ook om rustig te studeren. Er wordt voor je gekookt, de was wordt gedaan en bovendien is er weinig afleiding.

Het is veel makkelijker om verzoeken van vrienden om naar de kroeg te gaan af te zeggen als je tientallen kilometers verderop zit. Het ligt er ook maar net aan hoe groot je sociale leven is in je thuisplaats. Natuurlijk heb ik vrienden van vroeger (vvv’tjes) uit Papendrecht, maar het grootste deel van mijn sociale leven speelt zich toch in Rotterdam af.

Het zijn de kleine dingen die je motiveren om tijdens deze periode door te gaan en gas te geven. En dan bedoel ik niet afstuderen of de vakantie die je te wachten staat na de tentamens. Dat zijn dingen om naar uit te kijken in de toekomst, ik heb het over momenten in het heden.

Dat betekent voor mij: goed eten, lekkere koffie, het moment dat je in de avonduren op je balkon zit en de zonsondergang aanschouwt over de Kralingse Plas. Geniet van die kleine dingetjes. Dan kom je erdoorheen.

Succes pik!

 

Profielen zoekt bloggers (studenten én medewerkers)

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Punten halen gaat makkelijker als je ook een beetje geniet

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top